ati86 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 475
253. rész - Tintás Barnes esete
Rendezte: Michael Preece

Az előző rész folytatása

Jockey: egyre jobban kijön Samanthával, s már az ágyat is megosztják egymással. Mandy eltávolítása sem rázza meg, s ez elősegíti újbóli összemelegedését feleségével. Aggasztja Pamela állapota, de ő már jövőn gondolkodik. Felhasználva szokásos zsarolási módszereit, iratokat, adatokat kéret ki Pamela Ewingról, hogy utánanézzen, hogy egy esetleges elhalálozás milyen konkrét gyakorlati következményekkel járna. A végrendeletre kíváncsi. Kiderül, hogy minden vagyona Christopherre szállna, s Bobby csak részben részesedne az örökségből. Arra számít, evvel az információval megbolygathatja az állóvizet. Az új irodában egészen jól berendezkedik, s felkeresi Bobbyt, hogy bemutassa neki is azt az irodát, melyet öccsének vett. Bobbyt azonban egyelőre nem érdekli az egész

Bobby: szinte minden idejét a kórházban tölti Pamela mellett, egyik alkalommal pedig meglátogatja őt Cliff és April. A nő beszélgetni szeretne vele, segíteni rajta, de a férfit egyedül csak a remény élteti. Később összetalálkozik bátyjával a kórház előtt, aki arra kéri, menjen el vele egy kicsit sétálni. Bobby beleegyezik, s egy irodaház elé érkeznek, melyet bátyja vett meg neki, hogy mással is foglalkozzon. Bobby nagyra értékeli a gesztust, de semmi kedve sincs dolgozni abban a helyzetben. A további győzködéseket azonban már nem hallgatja megy, hanem visszamegy a kórházba Pamelához. Kisfia nagyon szeretné látni az anyukáját, Bobby azonban kifejti neki, miért nem láthatja, s látszólag a kisfiú tudomásul veszi apja magyarázatát. Bobby, mikor este hazaér a klinikáról, Christophert keresi, de nincs sehol. Johnny elmondja neki, hogy jó ideje elment már, s biciklivel távozott. Mielőbb meg akarja találni kicsi gyermekét.

Samantha: elege van Valentine dirigálásából, okvetetlenkedéseiből. A férfi azt állítja, hogy ő maga és Mandy virágoztatta fel a vállalkozást, Samantha csupán csak asszisztált hozzá. A nő hiúsága nem viseli el ezt a kritikát, s kirúgja Oscar Valentine-t. Eltökélt szándéka bebizonyítani, hogy Mandy és Oscar nélkül is sikeres lehet az üzleti életben. Ezért Jockey segítségét kéri, aki aztán közvetítőkhöz fordul Samantha cégét illetően.

Pamela: még mindig mozdulatlanul fekszik, de életfunkciói egyre jobbak, folyamatosan javul. Egyik este váratlanul meglátogatja mostohatestvére, Katherine, aki először bukkan fel a Bobby elleni gyilkossági kísérlete óta, s akit jópár éve köröz a rendőrség. A nő kárörvendően ül Pamela ágya fölött, s megfogadja neki, ezután mindent megszerez (Bobby), amit eddig nem tudott, és senki sem állíthatja meg.

Cliff: Aprillel bemegy a kórházba, ahol egyedül szeretne maradni Pamelával. Egyik alkalommal, amikor épp egy kocsmában iszogat, megismerkedik egy alkoholista férfival, aki nagyon emlékezteti édesapjára. Jól elbeszélgetnek, s kiderül, a fickó ért az olajhoz. Dandy Dandridge-nek hívják, s meghívja lakására. Egyik reggel Cliff azt hiszi, hogy meglopta, végül kiderül, a férfi csupán csak bevásárolt a pénzéből, s főzött neki. Az élményt elmeséli húgának a kórházban.

Ellie: folyamatosan leköti minden figyelmét Clayton figyelése. Továbbra sem tetszik neki, hogy a férfi Super Marionak képzeli magát. Később elbeszélget Rayjel, akivel tudatja, Claytonnak évekkel ezelőtt szívinfarktusa volt. A férfi nagyon meglepődik, s megfogadja, segít Ellie-nek.

Clayton: továbbra sem hajlandó tudomásul venni korát, s edzéssel, kemény fizikai munkával próbálja ellensúlyozni öregedését. Segít Raynek a marhákat kiterelgetni a vízből, s meglátogatja Jennát s kisfiát, Lucast.

Ray: épp marhákat fog be avízben, mikor csatlakozik hozzá Clayton is. Mikor Ellie tudatja vele Clayton valódi állapotát, Ray kissé megijed, s elhatározza, hogy amennyire lehet, távol tartja az idősödő férfit a kemény munkától.

Jenna: nagyon jól megvannak Rayjel, de nyugtalanítja, hogy Charlie különös módon viselkedik vele. Ray szándéka kideríteni, vajon mi áll a furcsa viselkedés mögött.
Előzmény: ati86 (474)