spedway
2009.08.20
|
|
0 0
3209
|
A Missionaria-terv! Ó, több annál. Ez a következő fázis: először Muad'Dib, aztán a Zsarnok, aztán a Tisztelet Marrónái, aztán Sheeana... és aztán? Nem látod? Pedig ott van a gondolataid peremén. Fogadd el, mintha keserű poharat kéne kiinnod. Murbella megborzongott. Látod? Látod a Sheeana-Jövő keserű orvosságát? Valaha úgy gondoltuk, hogy minden orvosságnak keserűnek kell lenni, különben nem hatásos. Az édesben nincs gyógyítóerő. Muszáj ennek így történnie, Dar? Egyesek megfulladnak ettől a gyógyszertől. De a túlélők érdekes mintázatokat hozhatnak létre."
Most értem a Káptalanház végére, de nem igazán értem, miben nyilvánulna meg a Sheeana-Jövő... a Bene Gesserit erősebb lesz, mint valaha, ha sikerül az Odrade-terv, vagyis beolvasztják a Tisztelet Matrónáit. Sheeana viszont egy új vallást akar kreálni (meglovagolva a régi mítoszokat), ami eddig a Bene Gesserit fegyvere volt. Következmény = Konfrontáció?
Mivel még csak egyszer olvastam mindegyik könyvet (időben is széthúzva), elég sok homályos folt van bennem. Azt hittem, értem az Arany Ösvény mibenlétét, de ez a párbeszéd teljesen elbizonytalanított. |
Előzmény: Juraviel.Ihuan.Bedvin (3208)
|
|