ati86 Creative Commons License 2009.08.19 0 0 474
252. rész, a 10. évad nyitórésze - A csőd után
Rendezte: Leonard Katzman

Az epizód két részből áll, ma látjuk a második felét.
A főcím megváltozott, Susan Howard és Victoria Principal kikerültek a szereplők közül, de magyar hangjaikat még bemondta a narrátor (Simorjai Emese, Balogh Emese). A nyitózene nagyon dinamikus, lendületes, jó hangszerelésű, Bobbyról 7 év után tettek be új képet középre.

Jockey: új irodát keres magának, s látszólag meg sem viseli, hogy nemrég vesztette el a Ewing Olajtársaságot. Újult erővel kerekedik fel, s kisfiával meglátogat egy lehetséges irodát, de annak apja régi munkahelye jobban tetszik. Ellie megemlíti neki, hogy azt remélte, jobban megviseli majd a kudarc, de ez Jockeyt szemmel láthatóan nem érdekli, s ismét apjára hivatkozik, aki ugyancsak törekvő, becsvágyó ember volt. Jockey nem szívesen menne be a kórházba Pamelához, félve attól, hogy Cliff Barnesszal is összefuthat, s abból nem sülne ki semmi jó. Egy esti órán megpróbálja Bobbynak elmagyarázni, miért maradt távol a kórháztól, s eközben öccse elmeséli, milyen hírt kapott azon a tragikus napon Pamela. Jockey átérzi Bobby fájdalmát, s őszintén sajnálja testvérét.

Bobby: megtudja a szörnyű hírt, hogy Pamela autóbalesetet szenvedett, állapota pedig válságos. Testének nagy része megégett, sérülései harmadfokúak. Stabilizálják az állapotát, de Bobby továbbra is aggódik. Értesíti a hírről Claytont és anyját. Később Cliffel is találkozik a kórházban, aki megdöbben az eseten. A doktor azonban biztatja őt és Pamela bátyját, hogy állapotát stabilizálták, de erős gyógyszereket adnak neki, hogy elviselje a balesetokozta erős fájdalmakat. Egy alkalommal meglátogathatják, de a látvány kiábrándító. Pamela egész teste be van kötve, semmit sem látni belőle. Bobby később Christopherrel beszélget az anyjáról, s ígéri neki, nemsoká hazajön a mamája, csak még nem tudni, mikor. Ezután Ray próbál neki segíteni, de Bobby inkább egyedül szeretne lenni. Este elmeséli Jockeynak, hogy Pamela kisbabát várhatott volna, s nagyon boldog volt. Könnyek közepette beszél bátyjának arról, hogy nem érti, miért történhetett meg ez a súlyos baleset, és pont avval, aki mindig olyan jó volt

Samantha: segít férjének az új iroda kiválasztásában, s készül meglátogatni Pamelát a kórházban. Férje lebeszéli az ötletről, szerinte ugyanis Bobbynak nyugalomra van szüksége. Samantha megfogadja férje tanácsát.

Pamela: súlyos sérülésekkel szállítják kórházba, állapota válságos. Később stabilizálják az állapotát, de erős nyugtatószereket kap a fájdalmak miatt. Egész teste be van bugyolálva.

Cliff: mivel nem tehet egyebet, eladja az 5%-át. Aprillel találkozik, s miután azt hitte, hogy távozott, egy vallomást fogalmaz meg apja felé, miszerint sajnálja, hogy nem tudta ígéretét megtartani, pedig a cél közel volt már. April próbálja vígasztalni. Később telefonon értesül Pamela balesetéről, s rögtön a kórházba rohan. Azonnal látni szeretné húgát, de az orvosok még nem engedik. Később felkeresi ismét April, aki sajnálatát fejezi ki a baleset miatt. Őrangyalként kísérgeti Cliffet, s beviszi a kórházba. Végre láthatja testvérét, de sajnos nem lát egyebet, mint egy tetőtől talpig bekötözött embert. April felkeresi Jeremy Wendellt, aki épp szabadságát tölti valahol a nagyvilágban. Megbízott vezérigazgatójával tárgyal, s figyelmezteti a férfit, azonnal szálljanak le a Barnesszokról és a Ewingokról. A férfi kijelenti: céljuk, hogy Jockey, s a Ewingok soha többé ne kerülhessenek meghatározó pozícióba.

Ellie: Felkeresi férjét, akit épp a ranchen, egyik istálló környékén talál. A férfi kemény fizikai munkát végez, Ellie viszont hazacsábítja férjét, s kiadós ebédet főzet otthon. Ő is értesül a rossz hírről, majd sírni kezd.
Clayton: nagyon ízlik neki az ebéd, s jól belakmározik. Végül eredeti tervei ellenére mégsem tér vissza a munkájához. Ekkor kapják a szörnyű hírt: Pamela életveszélyes sérülésekkel a kórházba van.

Ray: új autót vásárol, hogy kibővült családjának kényelmesebb legyen az élete. Hazafelé tartanak a kis Lucasszal. A közös jövőjüket tervezik, és Ray nagyon örül az apaszerepnek. Nemsokkal később értesül Pamela tragikus balesetéről, s ezt Jennával is közli. Felkeresi Bobbyt, s elmondja neki, ha bármiben segítségére lehet, csak szóljon.

Jenna: végre elhagyhatja a kórházat. Hazafelé tartanak, mikor észreveszi Bobby kigyulladt Mercedesét egy tréleren. Rayjel nagyon jól érzi magát, de az idillt beárnyékolja Pamela esete.
Előzmény: ati86 (469)