ati86 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 465
250. rész - A hullámok összecsapnak
Rendezte: Michael Preece

Jockey: aggódik Claytonért, amiért az megsérült a lépcsőn legurulva, de nem érti, pontosan miért dühös rá. Ellie elmondja, hogy aggasztó hírt kaptak Washingtonból az olajtársaságot illetően, s Clayton ezért rontott rá Jockeyra. Találkozik a CIA emberével, aki nem sok jóval tudja kecsegtetni a férfit, s közli vele, hogy a sok milliárdja ebben az ügyben már mit sem ér. Ismét testvéreire akar támaszkodni a kutyaszorító helyzetben, de Ray nem szeretne segíteni rajta. Később felkeresi Mandy, aki elmondja neki, még mindig nagyon szereti, s mióta elment Dallasból, sokkal tudatosabb nővé vált. Jockey azt mondja, hogy az azelőtti Mandyt szerette, de látszik rajta, inkább csak vívódik a feleségének tett ígérete miatt, mintsem nem érdekelné a fiatal szépség jelenléte. Washingtonba utazik Bobbyval, hogy pártfogókat szerezzen a cégnek, de régi barátai nem tudnak rajta segíteni. Végül mégis létrejön egy találkozó egy meglehetősen titokzatos emberrel, s Jockeynak utasításaira kell hallgatnia. Mikor visszaér Dallasba, nem várt meglepetés éri. Az igazságügy-minisztérium felszólítja, hogy minden hivatalos ügyét fel kell függesztenie a cégnek a tárgyalás végéig. Mandy épp akkor tartózkodik az irodájában, s a fotósok a meghökkent Jockey mellett őt is lencsevégre kapják.

Bobby: Washingtonba utazik bátyjával, ott pedig Donnával és Dowling szenátorral találkozik. Bár Dowling republikánus, biztosítja Bobbyt, hogy a Donna iránti tisztelete miatt mindent megpróbál, hogy felfüggesszék az ügyet, vagy legalábbis lassítsa az ügymenetet a Ewingok ellen. Bobby háláját fejezi a szenátornak. Claytont meglátogatja a kórházban, aki egyre jobban van. Mikor Washingtonból hazatér, Raynek vinne képeket a kisbabáról, őt azonban nem találja otthon, csak Jennát. Egy kisebb, oldott beszélgetés után azonban Jenna hirtelen rosszul lesz, s Bobby visszarohan érte, majd beviszi a kórházba. Mikor megszületik gyermeke, először Raynek gratulálnak mint apa, majd a nővérekkel közli, hogy Bobby az édesapja a gyermeknek.

Samantha: Kihallgatja férje egyik telefonját, s azt hiszi, Mandyvel beszél meg találkozót. Egyre jobban aggódik, hogy Mandy késik a fotózásról. Mikor a nő megérkezik, elnézést kér, ugyanis éppen forgatókönyvet olvasott, s nagyon belemélyedt. Samantha kissé megkönnyebbül. Mandy azonban minden áron meg akarja szerezni Jockeyt magának.

Pamela: meglátogatja Cliffet a lakásán, s erre a férfi nagyon megörül. Azt tanácsolja bátyjának, hogy saját érdekében minél hamarabb adja el az 5%-át a Ewing Olajtársaságból, ugyanis csődközeli állapot alakulhat ki a per miatt, s akkor mindenki bukni fog. Elkíséri Bobbyt a kórházba, ahol Jenna megszüli Bobby fiát. Még Charlie-val is beszél, akit nyugtatni próbál. Bobby nagyon szép gesztusnak tekinti Pamela tettét.

Cliff: nagyon egyedül érzi magát az irodában s csak Jackie körömfestegetése dobja fel napját. Nem tud mit kezdeni Pamela hiányával, ám épp alkalmas pillanatban toppan be April. Közli a férfivel, hogy meggondolja az ajánlatát, s ha minden jól alakul, hajlandó üzletet kötni vele. Cliff aljas trükknek gondolja az egészet, s megállapodást is kölcsönös bizalmatlanság fejében kötnek. Mikor Pamela meglátogatja, s kéri, hogy adja el a részét, ő ellenkezik. Jó pár év után végre részesedik a Ewing Olajtrásaságból, ezért nem akarja eladni részét. Pamela látogatásának azonban, félretéve minden mögöttes érdeket, nagyon örült.

Ellie: elkíséri a kórházba Claytont. Mikor Jockey megkérdi anyját, miért támadt rá Clayton, akkor fiának elmagyarázza az esetet. Egy kicsit meg van ijedve a Claytont ért baleset miatt, de a férfi próbálja győzködni makk egészségéről.

Clayton: miután legurult a lépcsőn, mesterséges lélegeztetés után megfigyelésre kórházba szállítják. Állítja, hogy jól van, de azért továbbra is aggódik érte mindenki. Az orvosa azonban megemlíti neki, nem tudja sokáig titkolni volt betegségét. Mikor hazaengedik, Ellie le sem meri venni róla a szemét, annyira félti idős urát. Claytonnak azonban szemmel láthatóan terhére van ez a túlontúl gondoskodás.

Ray és Donna: Ray vitába száll Jockeyval. A nagy bajban ismét előráncigálja Rayt, hogy segítsen neki, de a férfi átlát a szitán. Közli vele, hogy mindig csak bajban kérte a segítségét, amúgy pedig mindig lenézte, így nem segít neki, akármi is lesz. Sőt, ha az élet úgy hozná, azt kívánja, vessze csak el a Ewing Olajtársaságot, mert a körülötte élő emberek életét már így is megnyomorította. Mikor Jenna bekerül a kórházba, rögtön utána megy, majd apukaként gratulálnak neki. Ő azonban közli a nővérrel, hogy Bobby az igazi apja a gyereknek.
Donna Bobbyval és Dowling szenátorral találkozik, s tanácsokkal próbálja ellátni az egyik Ewing fivért. Nagyon félti Rayt a börtöntől, s mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy ne kerüljön, kerüljenek lakat alá. Dowling is biztosítja erről Donnát, de csodát nem ígér.

Jenna: Bobby látogatja meg a házban, mikor épp Rayt keresi. A nő viszonylag higgadtan viselkedik vele, majd nemsokkal azután megindul a szülés folyamata. Bobby villámgyorsan beviszi a kórházba.
Előzmény: ati86 (462)