GLORIA274 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 1334
GLÓRIA-274 TÁRSASHÁZ Számla szám:11720001-202222886
Budapest, XVIII.
Margó Tivadar út 274-276

Szám: /2009


számú lakás tulajdonosa
Helyben!

Tisztelt Tulajdonos!

Sajnálattal értesültem róla, hogy Ön nem tartja be Társasházunkban az ebtartás szabályait!

Azt gondoljuk, hogy egy Társasházban még az íratlan szabályokat is illik betartani, nem pedig az eléggé pontosan megfogalmazott állattartási szabályokat! Fontos lenne, ha másoktól is elvárjuk, mi se okozzunk kellemetlenségeket lakótársainknak!

Ön a vonatkozó 1/2009. (II.10) Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzati rendeletének - ami az állattartásról szól - több paragrafusát is durván megszegte.

Kérem a jövőben tartsa be az állattartás szabályait, különösen a 4. §. 6-8 bekezdésében és a 13. § 4. bekezdésében foglaltakat.

Idézet a rendeletből!
(6) Az állattartónak biztosítania kell, hogy a tartással másnak a környezetében kárt ne okozzon. Az esetlegesen okozott kárért az állat tulajdonosa a felelős. Ha a kárt okozó állat tulajdonosa kiskorú gyermek, az okozott kár megtérítésének módját a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint kell megállapítani.

(7) Bármilyen állat csak oly módon tartható, hogy az a közterületet, valamint a lakóépületek közös használatú helyiségeit, a lakások erkélyét, teraszát, loggiáját, ablakpárkányát ne szennyezze. Az esetleges szennyeződést az állat tulajdonosának, illetve az állat felügyeletével megbízott személynek haladéktalanul el kell távolítania.

(8) Az állattartás feltétele, hogy a keletkező trágya tárolása ne zavarja a lakókörnyezetet, bűzhatást illetve légyjárást ne okozzon.


13 § (4) Erkélyen, loggián, függőfolyóson, pincében ebet tartani tilos.”

Azt gondoljuk, hogy az állattartás felelősséggel jár, ismernie kell és be kell tartania az arra vonatkozó szabályokat. Az állattartónak, ha már vállalta, hogy állatot tart, legyen annyi ideje, hogy az állatot a szükségletének elvégzése idejére ki tudja vinni a lakásból. Ha nem tudja betartani a szabályokat, akkor azt tudjuk javasolni, hogy ne tartson állatot, mert az senkinek sem jó!

Amennyiben a jövőben az állattartás szabályait nem tartja be, kezdeményezni fogjuk az Önkormányzatnál a rendelet 21. §-a szerinti szabálysértési eljárás lefolytatását, vagy a 22. §-a szerinti az állattartás korlátozását!

Kérem a fentiek tudomásulvételét!


Budapest, 2009. augusztus 15.




Arnold Z Péter
Közös képviselő
Tértivevény!