Mókus Béla Creative Commons License 2009.08.15 0 0 6166

Sziasztok!

 

Már egy ideje olvasgatom a fórumot, mondhatom, hogy minden tudományom innen vettem. :-)

Bélám 4 hónapos, 10 hetes korában került hozzám. A szelídítéssel még próbálkozunk, abszolút nem fél tőlem, lehet simizni (bár szerintem azt nem annyira szereti). Imádja a szotyit, a lisztkukacot és a szőlőt de a nagy kedvenc a paprika és annak is a csumája, amúgy meg mindent szeret(pl. a sültkrumplit), de azért arra törekszem, hogy olyan kaját ne kapjon ami a természetben sincs (fagyi, csoki, stb.).

Volt egy kis szörhullása, de rendbejött szépen. A körömkoptatást egy finom dörcspapírdarabbal oldottam meg, amit az egyik kedvenc útvonalára tettem. Bevált!

Mostanában szoktatom a kintléthez. A szobában szoktam elengedni, mindenre kíváncsi, a virágföldet imádja túrni, de könnyen meg lehet fogni, mert odajön a mogyistálka csörgetésére :-). Mióta szoktunk sétálgatni azóta meg van őrülve és ha nyílik a ketrecajó már szökne is. Annyira kiatrtó, hogy a ráfújás és a vizes spriccelés sem használ neki. Van valami tippetek erre?

A másik problémám, hogy nem hajlandó az alomba WC-zni, a pihenőjét választotta nyílvános helynek. Próbáltam már mindent, befújtam a helyet parfümmel, hátha elveszi a szagát és nem jár oda, de nem vált be. Vettem neki kisrágcsaáló WC-t, de azt meg elkezdte rágcsálni és inkább kivettem, nehogy a műanyagot lenyelje vagy megsérüljön a szája. Próbáltam, hogy összegyűjtöttem a "végterméket és egy helyre pakoltam, hátha, nos ez bevált egy kicsit, mert néha látok valamit(!) azon a környéken. Van valami ötletetek, hogy mit tehetnék az ügy érdekében?

Egyébként szolnoki vagyok, ha kérdésetek van vagy tudok valamiben segíteni, azt szívesen teszem. 

 

Üdv: Jozef és Béci