ati86 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 462
249. rész - Sötétség az alagút végén
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: Bobbyval beszélget a részvényeiről. Szerinte rossz döntés, hogy öccse el akarja adni a részvényeit, evvel ugyanis szerinte apja örökségét adja el. Samanthának elújságolja a hírt, s örül, hogy végre övé lehet az egész. Ugyanakkor érzi, hogy túl könnyen jutott hozzá, s ez nem elégíti ki. Már megkötné az adásvételi szerződést anyjával, Bobbyval és Rayjel, mikor Cliff ront be a szobájába, s közli, az ő 5%-a feljogosítja arra, hogy beleszólhasson az ügyekbe. Ezután összeverekednek. A feleségével beszél meg vacsorát, de helyette Mandyt találja ott Samantha helyett. Felszínes dolgokról beszélgetnek, kerülve az érzelmeket, de mindkettejükön látszik, hogy a távolság nem oldott meg mindent, s vonzalmuk egymás iránt továbbra is fennáll. Jeremy Wendell az igazságügyi osztállyal tárgyal a Colhun-üggyel kapcsolatban, s tevékenysége hamarosan nagy nyilvánosságot kap. Kiderül, a CIA is benne van a Ewingok akciójában. Miután már az igazságügyi minisztérium is foglalkozik az üggyel, Clayton mérhetetlen dühbe gurul, s nekiront Jockeynak. A dulakodás közben Clayton elveszti az egyensúlyát, s legurul a lépcsőn. Jockey szerint a férfi nem lélegzik.

Bobby: bejelenti bátyjának, hogy eladja a részét. Jockey látszólag próbálja győzködni testvérét, hogy tartsa meg, legbelül azonban örül, hogy az övé ehet minden. Pamelánal elmondja, hogy bár el akarja adni saját tulajdonát, sok szállal kötődik apja cégéhez, s nagyon nehéz lemondania róla. Phillisszel beszélget a bárban, akinek elmeséli, mi folyik a Ewing irodában. Elmondja, hogy eladja a részvényeit, de továbbra is igényt tart a titkárnőre más üzleti közegben. Phillis nagyon sajnálja Bobbyt, s a kialakult helyzetet, és sírva rohan ki az étteremből.

Samantha: cselt eszel ki, hogy megfigyelhesse Mandyt és Jockeyt együtt. Vacsorára hívja férjét, az alkalmas pillanatban azonban odébbáll. Jockey Mandyt látja az asztalnál, s beszélgetésbe elegyednek. Valentine-nal és a filmproducerrel beszélget Mendyről. Mindkettő egyedi tehetséget lát benne, s mérhetetlen erotikus kisugárzást.

Pamela: bátyjánál jár a Wentworthnél, s tudatja vele, hogy kiszáll a cégből, s visszaadja 25%-os tulajdonrészét bátyjának. Cliff szinte összeroppan a hírtől. Pamela Bobbyval beszélget a munkáról, az olajtársaság jövőjéről, s Christopher jövője is felmerül kérdésként. Pamela biztosítja Bobbyt, hogy nem lesz semmi gond. Felkeresi Jennát, akivel Bobby gyermekéről, s Southforkhoz fűződő kapcsolatukról beszélgetnek. Pamela szeretné elsimítani a feszültséget Jenna és ő közte, de egyelőre minden próbálkozás nehéznek bizonyul.

Cliff: megtudja, hogy Pamela kiszáll a Barnes-Wentworthből. Keserűen veszi tudomásul, de mielőtt gondolkodna, már meg is keresi Aprilt, aki a tárgyalás óta már vett egy csinos éttermet Dallasban. Kéri a nőtől, hogy csatlakozzon mellé társnak a cégben, s fektesse be az 5%-át a Barnes-Wentworthbe. April évődik a férfival, de nem zárja ki a tárgyalás lehetőségét Cliffel. Aprilt felkeresi Jeremy Wendell, aki közli a nővel, nehezen viselte, hogy becsapta a nő. April próbálja kiengesztelni a férfit, de ennél is jobb ötlettel áll elő. Próbálja meg megkaparintani Cliff részét, s így kvittek lesznek.

Ellie: továbbra is feszült a hangulat Jockey és közte, de ugyanakkor biztosítja fiát afelől, hogy bármit is tett, bármilyen ember is, mindig is szerette, és fogja is. Donnától rossz hírt kap: nagy eséllyel pert indíthatnak a Ewingok ellen, s börtönbe kerülhetnek. Ellie kétségbeesetten menekül ki a szobából.

Clayton: próbál szemet hunyni Jockey manőverei felett, de mindhiába. Mikor megtudja Donnától a szörnyű hírt, nekiesik Jockeynak, s alaposan megcibálja. A dulakodás közepette azonban elveszti egyensúlyát, s legurul a lépcsőn. Eszméletlen állapotban fekszik a földön.

Donna és Ray: miközben minden idejét a kicsivel tölti, tájékoztatja Dowling szenátor az aggasztó helyzetről. A Ewingok vádlottak, s a minisztérium is velük foglalkozik. A legrosszabb pedig, ami történhet: komoly börtönévek elé nézhetnek. Azonnal felhívja Ellie-t s elmondja neki a szörnyű hírt.
Ray hazaérkezik Dallasba, s Jenna és Charlie már epedve várták otthon. Mesél a kis Margaretről, s fényképeken is megmutatja újszülött lányát. Elmondja, hogy mindent tisztázott Donnával, s eközben megcsókolja Jennát.

Jenna: nagyon megörül, mikor Ray hazaérkezik. Alkalmas időpontban megcsókolják egymást.