ati86 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 460
248. rész - A könyörtelen emberek világa
Rendezte: Patrick Duffy

Jockey: örömittasan koccintgat a tárgyalás után Aprillel, miközben közli Jeremy Wendellel, hogy alaposan átverték. Jeremy szerint Jockey csak egy nagy csatát nyert, meg, de a háborút még nem. Egyik lap közli a Colhun-ügyet, miszerint a CIA falazott Jockeynak, s aljas intrikájának. A laptól helyreigazítást követel Bobbyval. A lap főszerkesztője közli, sajnos amúgy sem fog megjelenni több cikk ebben a témában. A CIA egyik alkalmazottja meglátogatja a kisgyermekes asszonyt és bátyját, s közli velük, jobb lesz, ha abbahagyják a Ewingok lejáratását, mert hivatalos okiratokkal való visszaélés vádjával elítélhetik őket. A bosszúvágyó nő megszeppen, de nem tud elvonatkoztatni a dologtól. Miközben Jockey azt hiszi, hogy a viharfelhők eltűntek felette, újabb fordulatot vesz az ügy. A nőt később felkeresi Jeremy Wendell, s az asszony értékes bizonyítékokat nyújt át Jockeyról és Colhunról, cserébe Jeremy személyes védelméért. Wendell már jósolgat, sakkozgat: a Ewing Olajtársaság meg fog szűnni.

Bobby: elkíséri bátyját a napilap szerkesztőségébe, s helyreigazítást kérnek. A főszerkesztő beszéde egyre jobban elgondolkodtatja a férfit. Pamela átlát a szitán, s tudja, Jockey lefizetett embereket, hogy az ügyről szó se essék. Bobby nyugtatni próbálja feleségét, ám ő is érzi, a falazás már nem megy neki sem. Anyjuk meglátogatja őt és Jockeyt az irodában, s beszéde mélyen hat rá. Elhatározza, hogy eladja a Ewing Olajtársaságbeli részvényeit, s kiszáll az olajüzletből. Nem kíván többé asszisztálni bátyja aljas húzásaihoz, a Ewing név bemocskolásához. Felesége üdvözli a döntést.

Samantha: Valentine felkutatja Mandyt Hollywoodban, s kéri, hogy jöjjön vissza egy-két fehérneműs reklám erejéig. Eleinte vonakodik Mandy kisasszony, majd végül visszatér Dallasba segíteni. Samanthával is találkozik, aki úgy tesz, mintha semmit sem tudna Valentine akciójáról. Szívesen látja Mandyt, hiszen cégét kisegítheti a bajból, de aggodalommal tölti el, hogy Jockeyval ismét közel kerülhetnek egymáshoz. Pamelával kissé összeveszik Jockey személyén, de férje védelme már nem az az elvakult, szenvedélyes kirohanás, mint régen.

Pamela: összetalálkozik testvérével a bárban, s az cinikusan próbál gratulálni Bobbyék 5%-os győzelméhez. Üdvözli a hírt, hogy Bobby eladja részvényeit, s bizakodik a jövőben.

Ellie: összehívja fiait a Ewing irodában, s közli velük, hogy bár nagyon szereti őket, s sokáig gondolkozott azon, amit mondani akar, de a lényeg, hogy megcsúfolták apjuk örökségét, s az lenne a legjobb, ha a társaságot felszámolnák. Keményen megfeddi idősebbik fiát, amiért a családot végveszélybe sodorta, s fiatalabbik fiát is, amiért testvére gaztettei fölött próbált szemet hunyni. Végső elkeseredésében kijelenti, hogy jobb lett volna, ha a társaság férjével együtt hal.

Clayton: Ellie-vel együtt vacsorázik, de mindenki a botrányon csámcsog, s nem tudnak kilépni úgy az utcára, hogy ne szólják meg őket valamiért. A célozgató társasághoz odamegy, majd erélyesen megkéri őket, hagyják abba a hangoskodást. Próbál szemet hunyni az incidens fölött, de látszik rajta, az aggasztja leginkább, hogy a hangoskodóknak igazuk van.

Donna és Ray: megszületik kisbabája, akit Margaretnek nevez el. Ray meglátogatja Donnát, s szívből örül a gyermekének. Ray és Dowling szenátor együtt vacsorázik. Kölcsönösen beszélnek egymásról, céljaikról, Donnáról. A vacsora végig jó hangulatban telik, sok szerencsét kívánnak egymásnak új kapcsolataikhoz.

Jenna: nagyon várja haza Rayt

Előzmény: ati86 (459)