ati86 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 459
247. rész - Háború és béke
Rendezte: Dwight Adair

Jockey: már gőzerővel készül a tárgyalásra, Harwe Smithfield pedig tanácsokkal látja el a Ewing fivéreket és Jacket. A tárgyaláson már mindenki tűkön ül a 10%-os ügy miatt. Az ítélet szerint végül az 5% Aprilt illeti, amit jogtalanul vont meg Jack tőle, a másik 5 % marad a férjnél, azaz Cliffnél. A per kiegyenlítettre sikeredik. Jack elkeseredik, amiért egyetlen százalékot sem tudott megtartani, s távozik Dallasból. Jockey Samanthával való viszonya tovább javul, de a nő is már sokkal öntudatosabb a kapcsolatban, mint régen.

Bobby: a Jennás affér után meglátogatja Ray, aki közli a férfival, hogy bocsánatot kér tőle. Kölcsönösen megbocsátanak egymásnak, de Bobbyt továbbra is nyugtalanítja a tény, hogy Jenna nem messze tőlük várja a kisbabáját, ráadásul Rayjel él. Közben szervezkednek a hátuk mögött a Colhun-ügyben való részvételük miatt. A CIA-s iktató megígéri húgának, hogyha veszélyes is, amit csinál, de megszerzi a terhelő bizonyítékokat a Ewingok ellen, hogy a húga végre megbékélhessen saját magával. A nő felkeresi az egyik, kevésbé rangos napilap főszerkesztőjét, hogy írasson meg egy hatalmas szenzációt a Ewingokat illetően, melyhez elegendő bizonyíték is akad.

Samantha: egyre nagyobb anyagi gondokkal küzd a Valentine cég, de a nő bízik a fellendülésben. A 10%-ban részesedő Valentine-t viszont aggasztja a visszaesés, s szeretné Mandyt visszahívni a fehérneműiparba. Samantha megbeszélést folytat Mandy producerével, akit finoman megzsarol, hogyha nem küldi vissza neki Mandy Wingert, anyagilag pórul járhat. Megkérdezi férjét, ha esetleg Mandy visszatérne, folytatná-e a kapcsolatát vele, de Jockey határozott nemmel felel a kérdésre. Samanthát, ha meg nem is nyugtatja teljesen, azért bizakodással tölti el férje véleménye.

Pamela: miután otthagyta a Barnes-Wentworth-t, most ismét visszatér a bátyja miatt. Továbbra is ellenzi Cliff lépéseit, s kijelenti, nem támogatja a perben sem. A beszélgetés végére legalább odáig eljutnak, hogy viszonylag megbékélnek egymással. Clifftől az aljasságaiért cserébe a 10%-ot kérné, de azt nem hajlandó eladni. A per végén kiderül, hogy a 10%-nak csak a felét, 5%-ot ítélnek meg neki.

Cliff: Scottie Demerest az ügyvédje, így minden jel arra utal, esélye lehet megnyerni a pert. Egyik alkalommal meglátogatja húga az irodában, s Cliff is is már oldódni látszik. A per keserédes győzelmet hoz számára. Igaz ugyan, hogy félig-meddig ő is nyertese a pernek, de az 5% igen kevés dologra jogosítja fel.

Ellie: meglátogatja Jennát, s aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a nő ray házában él. Emlékezteti arra, mit mondott neki, mikor Bobbytól örökre elment. Szerette volna, ha a Jenna őszinte lett volna hozzá, s betartja ígéretét avval kapcsolatban, hogy elmegy Dallasból.

Clayton: Rayjel beszélget Jennáról és róla. Szerinte aggasztó, hogy a válás után Jennával kezdett kapcsolatot, s tudja, ez főként a gyerek miatt van. Ray azonban próbál kitérni a téma elöl.

Ray és Donna: Rayt nyomasztja a Bobby és ő közte történtek, de ugyanakkor nem engedi, hogy bárki is beleszóljon Jenna és az ő kapcsolatába. Clayton próbál vele beszélni, s tanácsot adni, de a fréfi, úgy látszik, tudja, mit csinál, s inkább saját feje után megy. Megtapasztalja a családi együttélés pillanatait, mikor Charlie elhívja barátnőjét. Bár szoknia kell még a hangoskodást, egészen jól vizsgázik türelmességből.
Donna: egyik beszédét tartaná éppen, mikor beindul a szülés folyamata. Megszületik a kis jövevény,s a hírről azonnal értesíteni akarja rayt. A telefont azonban Jenna veszi fel, s sok szerencsét és örömöt kíván a kicsihez. Donna kissé meglepődik azon, hogy Jenna vette fel, de ugyanakkor nyugodt is kisgyermeke miatt.

Jenna: fél attól, hogy amit tesz, nem helyes. Ray biztosítja, hogy nem kell senkitől tartania. Mivel szeretnek nála, csak ez lehet a lényeg. Telefonon beszél Donnával a kisgyermek születéséről, s közli, ő is hamarosan szülni fog. Egyik nap meglátogatja Ellie, aki elmondja neki, több őszinteséget várt tőle, miután Bobbytól különvált, s megígérte, hogy elhagyja Southforkot. Jenna sajnálatát fejezi ki, s biztosítja Ellie-t, hogy ami Ray és közte van, csupán csak barátság.
Előzmény: ati86 (455)