ati86 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 454
245. rész - 10%-os megoldás
Rendezte: Michael Preece

Jockey:továbbra is aggasztja Cliff részesedése a Ewing Olajtársasából. Egyik alkalommal meglátogatja irodájában, majd arra kéri, mondjon le a 10%-ról. Miután a férfi nem hajlandó erre, Jockey rosszullétet imitálva, kihasználja az alkalmat, s Clifftől álbizonyítékokat lop, hogy nagy bajba kerüljön. Aprillel folytat megbeszélést a 10%-ról, mikor egy bíró ismerősével találkozik, s elkottyantja neki a 10%-os ügyet. Közben a CIA-s akták útját figyelemmel kíséri egy bizonyos Alfred nevű alak, aki húgán szeretne segíteni, amiért az minden rosszért a Ewingokat okolja. McSweent ráállítja Cliffre, hogy szerezzen róla hamis terhelő bizonyítékokat a Jamie balesettel kapcsolatban. McSween elraboltatja Marie táskáját egy bérencével, hogy abba beletegye a Cliffet terhelő koholt bizonyítékokat. A southforki vacsorán a család füle hallatára bejelenti, hogy Cliffet bűnrészesség vádjának alapos gyanújával letartóztatják.

Bobby: telefonon megkeresi egy férfi azzal, hogy tudja, hol van Jack, a többit személyesen mondja el neki. Mikor Bobby megjelenik a találkahelyen, a férfitól csak egy homályos információt nyújtó képeslapot kap, amiért cserébe viszont 10000 dollárt követel a férfi. Bobby nem érzi egyenlő arányúnak a két dolgot, s már távozna, mikor a férfi megüti, s erre ő is őt. Óriási felfordulás után végül távozik a lepukkant csehóból. Ellátogat fia focimeccsére, ahonnan boldogan tér haza családjával.

Samantha: fiával ellátogat egy állatkereskedésbe, mikor összefutnak April Stevensszel. A nőnek feltűnik April szépsége. Mandy filmproducerével tárgyal a bárban, mikor az kifejti az üzletasszonynak, hogy Mandy Winger átütő tehetség, s tlajdonképen ezért Samanthának tartozik hálával.

Pamela: miután meglátja, hogy Jeremy Wendellel tárgyalt bátyja, kifaggatja, vajon eladná-e neki a Barnes-Wentworth egy részét. A férfi biztosítja húgát, hogy esze ágában sincs eladni a céget Wendellnek. Bobbyval együtt elmennek Christopher focimeccsére, ahol nagyon jól érzik magukat együtt.

Cliff: felkeresi Jeremy Wendell a 6 millió dollár kölcsön miatt, de Cliff továbbra sem tud fizetni. Wendell már lemondana a Wentworth részvényekről, úgy viszont Cliff 10%-át kérné cserébe. Erről hallani sem akar a férfi. Végül megegyeznek abban, hogy 3 nap áll rendelkezésére Cliffnek, hogy visszafizesse a kölcsönt. Először egyik kisebb banknál próbálkozik, s próbálja finoman megzsarolni a vezetőjét. Végül elküldi máshoz, aki vevő az aljas húzásokra. Később Marily Stone-tól akarna pénzt kicsikarni, de a nő átlát rajta, s figyelmezteti, ne próbálja ilyen aljas dolgokkal rávenni a fizetésre.

Ellie: Claytonnal jól megvannak.

Clayton: Raynek próbál segíteni a gyermek ügyében, eközben Ellie-vel boldogan töltik napjaikat.

Ray és Donna: Jenna már élete része, s egyik alkalommal megkéri Jennát, hogy költözzön hozzá Charlie-val együtt. A nő nagyon megörül az ötletnek.
Donna Andrew Dowlinggal tölti nyugalmas óráit, de továbbra sem tudja feledni a cowboyt. A férfi megérzi ezt, s tapintatosan odébbáll addig, míg a nő nem dolgozza fel teljes egészében elválásukat. Végül Donna felkeresi a férfit egyik zártkörű partiján, s elmondja neki, igaza volt mindenben, amit róla gondolt a férfi.

Jenna: egyre biztatóbb a kapcsolata Rayjel, s mikor megtudja, hogy élhetnének együtt is, nagyon megörül. Lánya, Charlie is nagyon örül a hírnek, nem mellesleg azért, mert odavan Rayért, hasonlóan anno Bobbyért.
Előzmény: ati86 (445)