D55 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 55

Attila0929: Többiek nem tudom, hogy állnak hozzád, de engem érdekelnek a gondolataid.
Engem is érdekel minden topiktárs javaslata :)
 
Jó lenne ha lenne valaki vagy valakik akik hetente rendbe tennének egy buszt ingyen.
Szerintem ehhez nem csak munka kell, hanem alkatrészek is, ez pedig már pénzbe kerül. Aztán mely buszokat tennéd rendbe? Az Ikarus 200-as sorozat lassan már leselejtezésre kerül, a Mercedes 0345 és a Conecto eleve vacak...
Talán a 400-asokkal lenne érdemes foglalkozni :)
 
inkább kevesebb busszal kellene megoldani teljesítmény csökkenés nélkül
Szerintem ez megoldható lenne: kevesebb végállomási tartózkodással talán el lehetne érni, hogy kevesebb busz kelljen és akkor néhány buszt le lehetne állítani és alkatrészbányaként használni. Talán nem is lenne annyi probléma a régi Ikarusokkal, ha kevesebbet kéne belőlük fenntartani és lenne néhány forgalomból kivont busz, így alkatrészek is.
 
Talán erre is jó lenne a 102-es gyorsjárat: ha a jelenlegi járatoknak egy bizonyos százaléka kevesebb helyen állna meg, akkor csökkenne a fordulóidő, így kevesebb buszra lenne szükség.

P a P: Ha a tervek szerint haladnak a dolgok, akkor sűrített 2-est és 21-est kell elképzelnetek és nem 102-est.

Ezek milyen tervek és konkrétan miről lenne szó?

 

Merre vinnéd.
Ezt most kérdezed? Leírtam, hogy merre menne a busz. Szerintem senkinek nem okozna nagy visszalépést, viszont a régi Kertvárosnak lenne közvetlen kapcsolata az Egyetemváros északi részével.

 

Lehetséges hibák: Mostani útvonal az árkádig, amjd Kórház tér, Petőfi, Kürt utca. Ellenkező irányból indulna a 3-as Kertváros felé vissza irányba. Nem érintené a Főpályát.
Ez tényleg hiba lenne, én viszont konkrétan leírtam, hogy merre vinném és márpedig érintené a Főpályát :)

 

Másik lehetséges útvonal: Árkád dél(Mint régen) - Vásár - Főpálya - Zsolnay - Kórház - Petőfi - Kürt
Mint régen? Régen a 3-as szerintem nem arra járt, hanem lement az Ipar utca felé. Amúgy, én is ezt az útvonalat írtam le. Mi lenne vele a gond?

 

Sokkal több várakozás a Csontváry lakóinak az Árkád Észak megállóban.
Most mire gondolsz? Arra, hogy a Várkonyi és a Csontváry utcai megálló és Árkád-észak között (mint régen) csak a 6-os járna? Hát, ez van. A lakótelepen a többi környéki megállóból is csak vagy a 6-os, vagy a 7-es megy az Árkád-északhoz és a 3-as sem a Várkonyi és a Csontváry kedvéért jár arra, hanem az új végállomás miatt.

Előzmény: Törölt nick (49)