ati86 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 445
244. rész - A bosszú
Rendezte: Linda Gray

Jockey: egyre inkább aggasztja a 10 % körüli vita, de még nem is sejti, milyen ütőkártya van Cliff kezében. Mikor meglátogatja irodájában Cliff, közli vele, hogy társtulajdonos lesz belőle a Ewing Olajtársaságnál. Jockey kétségbe esik, s azonnal Jack felkutatását szorgalmazza Aprillel együtt. Samanthával vacsorázik, mikor meglátogatja az asztalnál őket Cliff, s kajánul mosolyog. Este nézeteltérése támad Pamelával, már megint Cliffet szidja Pamelának, miközben a nő próbálná elsimítani az ellentéteket. A Colhun ügyet már eltemetné a CIA, mikor egyik alkalmazottjuk kihallgatja a fontos megbeszélést a Colhun aktával kapcsolatban. A beszélgetés során természetesen Jockey neve is felmerül

Bobby: megdöbben Cliff bejelentésén, s először nem is hiszi el, hogy a férfi követelése jogos lehet. Megfenyíti Cliffet, nehogy valami aljasságban mesterkedjen őt és Pamelát illetően, mert meggyűlhet a baja vele. Bobby egyes olajkútjainak bezárására kényszerül, s az egyik alkalmazott, aki fél évvel azelőtt még a munkahelyek megőrzése és a kitermelés folytatása mellett tette le a voksát, belátja, nincs mit tenni, s sajnos kénytelenek lesznek leépíteni.

Samantha: elviszi Pamelát legújabb modellbemutatójára, s felajánlja az asszonynak, hogy csatlakozzon mellé társtulajdonosnak. Bár Pamelát alapvetően vonzza a divat világa, a kérést elutasítja. Jockeyval vacsorázik az Olajvállalkozók Bárjában, amikor hirtelen odasündörög melléjük Cliff, s nagyképűen röhög a szemükbe. Kiáll Pamela mellett, mikor Jockeyval az egyik southforki estén élesen összetűznek.

Pamela: megtudja, hogy Cliff valószínűleg jogosult a Ewing Olajtársaság 10%-ára. Meg akarja Clifftől venni a 10 %-nyi részt, hogy elkerülje a komolyabb konfliktusokat, de a férfi nem adja, s arrogánsan kioktatja húgát, s ismét felteszi a régi "Jock tönkretette a Tintást" lemezt. Viselkedése, s elbizakodottsága megrémiszti Pamelát, s bátyja helyett egyre inkább a Ewingok mellett áll. Samanthával ellátogat egy modellbemutatóra, s szemmel láthatóan érdekli Samantha virágzó vállalkozása.

Cliff: nem találnak hiteles végrendeletet Jamie-nél, így megbizonyosodik afelől, ha nem bukkan fel valamilyen váratlan dokumentum, mindent örökölhet, ami egykor Jamie-é volt. Abszolút feledésbe merül Jamie személye, s semmi más nem érdekli, mint a nő 10 %-os részesedése. Először a bárban, majd a Ewing irodában látogatja meg Jockeyt, hogy elmondja, övé lesz a 10%, majd üdvözült mosollyal, s jó nagy adag kárörvendéssel távozik az irodából. Bobby megfenyegeti, hogyha 10%-át arra akarja felhasználni, hogy Pamelát és őt elválassza, csúnyán megütheti a bokáját.

Ellie: képtelen elviselni a Ewing Olajtársaság körüli cirkuszt, s berohan szobájába. Már-már nyugtatóhoz nyúlna, mikor Clayton végül megnyugtatja. Együtt vacsorázik Donnával, akivel Rayről és házasságukról beszélgetnek. A nő megérti az asszonyt, de nem akarta, hogy házasságuk így alakuljon. Továbbra is azt hangoztatja, hogy örömmel látják bármikor a Ranchen. Ott van a válóperes tárgyaláson, s a tárgyalás után sok szerencsét kíván Donnának.

Clayton: Ellie-t vígasztalja, mikor az újabb családi botrány elől a szobájába menekül. Lázasan készül a lóvásárra, de látja Rayen, hogy egészen más dolgok kötik le a gondolatait. Próbálja biztatni, hogy lépjen túl a válásokozta nehézségeken, úgy, ahogy anno Ray mondta neki a Wes Parmalees ügynél. Ő is jelen van a tárgyaláson.

Donna és Ray: Donna Ellie-vel vacsorázik, de végig látszik rajta, hogy a helyzet feszültséggel tölti el. Ha Raytől elválik, Southforktól is búcsúznia kell.
Ray már-már piszkos bizonyítékokat is felhasználna a tárgyaláson, mikor az utolsó pillanatban eláll szándékától, s beleegyezik a sima láthatási jogba. Ügyvédje ezt a gesztust örömmel konstatálja. Donnával már alig-alig beszél, Jennával viszont ismét egyre több időt tölt, s a kemény tárgyalási nap után otthonában fogadják a férfit. Claytonnal beszél a válás okozta problémáiról, Clayton próbálja biztatni, lelkesíteni a cowboyt.

Jenna: Rayt saját otthonában várták a kemény nap után.
Előzmény: ati86 (443)