Nia2009 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3337
Vasárnap este,teljesen mellékesen megjegyezte az esküvőszervezőnk,hogy akkor hétfőn reggel vár minket a magyar asszisztencia,és vigyük az útleveleket,és az anyakönyvi kivonatokat magunkkal Port Louiba.Na ekkor ugrott csak görcsbe igazán a gyomrom,hiszen az anyakönyvi kivonatainkat 1hónappal az út előtt bekérte az iroda,és azt mondták ezzel nekünk már semmi teendőnk nincs.Na ekkor kezdődött a kálvária,haza telefonáltunk,és kiderült „véletlenül” bekerültek az anyakönyvi kivonataink az íróasztal fiókba,és azok bizony azóta is ott vannak…

Én jóhiszeműen azt hittem,hogy nyilván azért kellett leadni,többek között más papírjainkkal ezeket is,mert biztos az utazási iroda közvetlenül küldi le Mauritiusra….És még 4nappal az indulás előtt újra rá is kérdeztem,hogy ugye nem kell bemennem semmilyen papírért már az irodába,ugye minden le van rendezve???Szóban és e-mailben is megnyugtattak,hogy minden rendben van,minden sínen van…

Ott álltunk hát a szobában,halálra rémülve most mi lesz…És bizony telefonon sem biztattak meg,itthonról,mert a válasz az volt: hááát eredeti okmányok nélkül bizony nem lesz esküvő…Később jöttek/mentek még hívások,pozitív és negatív tippek…végül abban maradtunk,hogy bizakodjunk,hátha valami csoda folytán nem kérik el az anyakönyvi kivonatainkat…. Ha mégis,akkor majd kedden (amikor az esküvőnk lett volna) indul egy párocska Magyarországról,és velük elküldik.Akkor szerdára lett volna papír,csütörtökön főváros és pénteken esküvő(optimális esetben).Ez több okból sem tetszett.Egy részt direkt Feng Shui-s szállodát választottunk,és a napot is kiszámoltam magunknak,hogy melyik szerencsés házasságkötésre…így fontos lett volna a kedd…Bár éjfél körül kimerülten már csak azt zokogtam,hogy nem megyek haza hajadonként… :)