adam.k Creative Commons License 2009.08.06 0 0 46913
En sajat magamon tapasztaltam. Sok interjun voltam, ketto az amin nem hivtak be illetve nem kellettem, 10+ pedig ahol a vegen en mondtam nemet - ott is ahol inkabb senior mernok pozicioba vettek volna fel (amihez meg fiatal vagyok) de en mindenkepp ceges autot akartam, az a ceg policy miatt pedig csak senior mernoknek adhato. De ugy voltak vele, hogy ha ezen mulik, hogy odamegyek-e dolgozni akkor felvesznek seniornak, kocsistul, nagyobb fizetesestul. Abban egyet tudok erteni, hogy nagyon sok ember van, aki IT-snek gondolja magat, valami miatt, es oket a cegek valoban nem keresik. Akinek azonban van rendes gyakorlata, mellette valami plusz feature (mondjuk tud targyalni az ugyfellel, vagy barmi) azt nagyon de nagyon de nagyon keresik. Sem a kollegaim sem en nem hiszem, hogy ne valogathatnank barmikor az allasok kozott, a problema inkabb az, hogy lof@sz cegek megjatszak az agyukat, hogy kegyet gyakorolnak egy IT-s felvetelekor. Aztan koppannak amikor a vegen tulajdonkeppen a jelolt kozli, hogy a ceg nem uti meg a minimum szintet ahova hajlando lenne elmenni dolgozni. Ezek amugy tobbnyire szemleletbeli dolgok amiken en peldaul nem hiszem, hogy valtoztatni lehetne. Meg nem is kerem oket ra, ha a ceguk eddig kivaloan mukodott ebben a stilusban akkor nyilvan remek dolog igy csinalni, csak en ebbol nem kerek.
Előzmény: ebayhun (46907)