ati86 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 443
243. rész - Halál a családban
Rendezte: Michael Preece

Jockey: beszámol Aprilnek Jamie haláláról, s ennek üzleti hozadékáról. April, Jockey meglepetésére, elkeseredik, s úgy látszik, nem képes nyugodt szívvel kihasználni a helyzetet a 10 %-ért. Jockey szerint a részesedés így újból Jacket illeti, s mindent el akar követni, hogy nyomára bukkanjon. Nem hiszi, hogy Jeremy Wendell tudja, hogy hol tartózkodik Jack. Közben April Jeremyvel is tárgyal, s a nő barátokat szeretne szerezni Dallasban. Nem elég neki a pénz, mert úgy érzi, csak kihasználják. Jeremynek csak egy besúgóra van szüksége, s ezt közli a nővel is. Jockey meghívja Samanthát ebédelni, s ismét egyre bizalmasabb viszonyba kerülnek egymással. Az ebéd után felesége állja a cechet, s Jockey újra és újra eltűnődik Samantha egyre tudatosabb és vonzóbb személyiségén.

Bobby: fia Johnnyval játszik lövöldözőset, mikor feloson apja szobájába, s előveszi annak fegyverét, melyről azt hitte, nincs töltve. A játszadozás majdnem targédiába torkollik, a fegyver elsül, s majdnem Johnnyt találja el. Végül egy kisebb ijedtséggel megússzák a kalandot, de Bobby elbeszélget a fiával. Figyelmezteti, hogy soha ne vegye elő a fegyvert, s ha nagyobb lesz, megtanítja vele értelmesen lőni. A McArthur Bányatársaság eláll a Bobbyval kötendő szerződéstől, de nagyobb fizetségért cserébe még hajlandó lenne tárgyalni. Az alku megszegését Bobby becsületbeli kérdésnek tekinti, s elutasítja az ajánlkozást.

Samantha: a Valentine cég egyik bemutatóján vesz részt, ahol egy újabb szépséget mutatnak be. A nőnek természetesen nem tetszik az amúgy helyes, de Mandy lába nyomába sem érő ifjú modell. Jockeyval vacsorázik, s az este végén csábító ajánlattal kecsegteti férjét. Kisfiától kéri, hogy ne futkározzanak a házban, vagy menjenek fel halkan játszadozni, vagy menjenek ki az udvarra. Jamie halála őt is nyomasztja.

Pamela: Jamie halálhírét elmondja Cliffnek, aki szemmel láthatóan összeomlik, s elszégyelli magát, amiért sosem volt tekintettel a lány érzelmeire, s csúnyán elbánt vele. Elkíséri bátyját los Angelesbe, ahol a maradék holmijais és iratait kiadják a közvetlen hozzátartozóknak. Christophert keményen megbünteti, amiért majdnem tragédia történt a játék közben. Mindezt azét teszik, mert szeretik a kisfiukat. Már kezd gyanakodni, hogy ő is áldozata a Jeremy-Jockey-Cliff háromszögnek, s nem tudja, ki hogy tud annyit egymás üzleti
kapcsolatairól.

Cliff: teljesen kiborul, mikor megtudja, hogy Jamie meghalt. Eszébe jut, hányszor bántotta alaptalanul volt feleségét. Mikor Pamelával elmennek Jamie holmijaiért Los Angelesbe, érdekes dolgot tud meg. Nem találják meg a válási okiratot, amely bizonyítaná, hogy valaha is elváltak. Felkeresi Jamie barátnőjét, aki részletesen beszámol a tragikus esetről. A férfi pénzt ajánl fel neki, de a nő elutasítja. Dallasban újabb információ birtokába jut Cliff. Mivel nem találtak Jamie-nél válásról szóló papírt, ez azt jelenti, hogy a halál pillanatában Cliff még férje volt a nőnek. Így minden, ami a nőt illette, ezután őt fogja. Beleértve a Ewing Olajtársaság 10%-át is. Cliff nem tudja leplezni kitörő örömét, s hangos nevetésbe fog.

Ellie: éppen otthon van, amikor az éles fegyver elsül Christopher kezében. Mikor látja a kétségbeesett gyermeket, bekíséri a házba. Nyugodtan de határozottan megfeddi a gyerekeket, akiknek büntetésül fel kell menni a szobájukba. Clayton is ezt helyesli.

Clayton: ugyanolyan szerepe volt, mint Ellie-nek.

Ray és Donna: Ray beindítja a gyerekelhelyezési pert, de az ügy bonyolultabb, mint hitte. Nem akar hazudni Donnáról a bíróság előtt, de máshogy nem lehet az övé a gyerek. Donna egyik alkalommal felhívja telefonon, de már elbeszélnek egymás mellett, rohamosan haladnak a szakadék széléhez. Ray ügyvédjének irodájában összefutnak, de a tárgyalás után viharos gyorsasággal távozik a helyszínről Ray.
Donna próbál beszélni férjével, de érzi, ez már veszett fejsze nyele. A tárgyalás után megállítja Rayt, de az már nem hajlandó komolyan beszélni vele. Ray elmondja neki, lassan túljut elválásuk legnehezebb részén. Donna fél, hogy teljesen elveszíti volt férjét.

Jenna: felkeresi Ray egyik nap, s közli az asszonnyal, hogy minden mehet tovább a régi kerékvágásban. Jenna nagyon örül, s már Charlie előtt is feltűnik, mennyire boldog az anyja. Ray érkezik vendégségbe hozzájuk, s örömteli arccal fogadja a cowboyt.

Előzmény: ati86 (440)