ati86 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 441
A mai részen észrevettem, hogy a Dallas újból ismétli magát.
Ebben semmi negatív kritika nincs, ugyanis ügyesen oldották meg.
1. Bobby ismét a Ewing Olajtársaság elnöke. Utoljára még Jock tette meg a társaság elnökének, mikor Jockey úgyszintén a sérülése miatt nem dolgozhatott.
Azért fejlődött valamicskét Jockey is. Majd 200 résszel ezelőtt mindent megtett volna, s meg is tett, hogy Bobbyt kiebrudalja, de most ő ajánlotta fel neki. Magához képest óriási előrelépés.
Én amúgy nagyon szerettem azokat a részeket, mikor Bobby volt az elnök.
A másik Ellie esete. Szinte kivétel nélkül mindig távol volt, mikor egy hatalams krízis rázta meg a családot. Vagy azt megelőzően gyorsan elutazott, vagy azután.

2. Első ilyen, mikor Jockkal nászútra mennek (1981), közben pedig Kristin rejtélyes módon vízbe fullad, s Jockey kemény per elé néz.
A második: a Bobby elleni irodás merénylet, mikor csak Clayton utazik haza "fiához". (1984) Ellie csak jónéhány rész után tér haza, Donna Reedként.
A harmadik pedig most volt. Tüsszögött a galvestoni motelben, amíg Jockey fia és saját életéért küzdött.(1986-87)
Elgondolkodtató.

3. Samantha és Jockey újbóli egymásra találása immár másodszor, de sokkal hihetőbben, mint az álomévadban. Azt nem számítom ide.
Szóval vannak ismétlődések, de ezek inkább dramaturgiaiak, a szereplők azért ne pont ugyanazok. Csiszolódnak, fejlődnek. Változást én senkire nem használok.
Előzmény: ati86 (440)