ati86 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 440
242. rész - A zűrzavar
Rendezte: Steve Kanaly

Jockey: a kórházban meglátogatja a CIA embere, aki továbbra is azt hangsúlyozza, nem avatkozhattak be az akcióba, ugyanakkor hálás Jockeynak, amiért megszabadították a szervezetet Colhuntól. Ezért ejti a vádakat, s Jockey ismét szabad, azonban minden gyanús lépését figyelik. Mikor hazatér, fia és felesége egyre közelebb kerül hozzá, s úgy határoz, ismét megpróbálja folytatni Samanthával közös életüket. A fáradtságára, s lelki megpróbáltatásaira hivatkozva felruházza Bobbyt a Ewing Olajtársaság korlátlan vezetésével, amíg ő rendbe nem jön. Legbelül érzi, Bobbynak igaza volt abban, hogy legtöbb baj fő oka ő maga. Közben folytatja Jeremy Wendell elleni akcióját a háttérben, s friss információkkal szolgál számára April. Rájön, Jeremy Wendell zsarolja Cliffet, s ezért tud a Ewingok üzleti dolgairól annyit. April egyre mellőzöttebbé válik, s kezd rájönni, hogy lassan mindene megvan, de csúnyán kihasználták, s ez már nem elégíti ki.

Bobby: kiengedik őt és Rayt a kihallgatásról, s a végén elejtik a vádakat a Colhun-ügyben. Jockey fejét egyik este jól megmossa, s kijelenti, nem riadna vissza attól sem, ha az Olajtársaságot felosztanák. A Ewing Olajtársaság elnökeként rögtön meg is keresi egy kecsegtető ajánlattal a Parble Olajtársaság. Jutányos áron akar megszabadulni cégétől, Bobby időt kér, de megígéri, visszahívja az üzletfelet. Pamelával épp vacsorázni mennek, mikor Wendellel összetalálkoznak. Figyelmezteti Bobbyt, hogy komoly harc elé nézhetnek a jövőben. Bobby elismeri, hogy fivérével gyakran veszekszenek, de a közös veszély összerántja őket.

Samantha: büszke férjére, amiért megmentette Johnny életét. Egyik este, mikor fiával beszélget, bevallja neki, nem lehetetlen, hogy újra összejön Jockeyval. Ismét olyannak látja a férfit, mint mikor megismerte. Bátornak, határozottnak, erősnek. Együtt ebédel Valentine-nal, aki arról értesíti Samanthát, hogy az üzlet jelenleg pang, s Jamie elhanyagolja a feladatait, ugyanis Mexikóban kirándul barátaival. A nő nyugtatni próbálja a férfit. Szomorú telefonhívást kap: Jamie a túra során életét vesztette.

Pamela: A gyerekekre ügyel, míg a többiek a kórházban vannak. Kissé összevesznek Samanthával Jockey felelősségének kérdésén. Meglátogatja bátyját, aki felhánytorgatja neki miért nem volt Dallasban, mikor ő üzletet akart kötni. Pamela érzéketlennek tartja bátyját, s otthagyja. Otthon a család előtt beszámol arról, hogy a Parble Olajtársasággal akart öccse is üzletelni, de Bobby elmondja neki, a férfi később kereste meg az ajánlattal. Pamela szeretné elsimítani a két család közötti feszültséget.

Cliff: megdöbbenten hallja, hogy a Parble Olajtársaság nem kíván tovább együttműködni vele, mivel nem tartotta be az előzetesen megbeszélt határidőt. Cliff dührohamot kap, s nem tudja, mibe kezdjen. Jockey meglövéséről is csak titkárnőjétől értesül. Pamelának csúnyán nekiesik, amikor az nem volt otthon, mikor üzletet akart kötni.

Ellie: döbbenten állnak az események előtt, s a gyerekeket faggatja, pontosan mi történt Los Angelesben. Közben lakberendezési javaslatokkal áll elő férje előtt.

Clayton: puszilja az unokákat, s Ellie-vel meglehetősen kellemesen elvan.

Ray és Donna: Rayt is elengedik,s visszamegy a farmra. Felkeresi Charlie, aki elmondja, hogy anyjának nagyon hiányzik a férfi, és neki is. Próbálja a kislánynak elmagyarázni, hogy helyzete a válás miatt nagyon ingatag, majd mikor a lány szemébe mondja, hogy nem igazi barát, elgondolkodik.
Donna kellemesen tölti idejét Dowling szenátorral. A szenátor közös jövőt tervezne vele, Donna még gondolkodik, vajon visszamenjen-e Dallasba. A szenátornak úgy válaszol, hogy szereti-e a férjét, arra nem válaszol, de hogy a házasságának vége, abban biztos.

Jenna: ma sem szerepelt
Előzmény: ati86 (438)