ati86 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 438
241.rész - Colhun nagy napja
Rendezte: David Paulsen

Jockey: összehívja a családot a Colhun-ügy megbeszélésére. Beismeri, ő is szerepet játszott abban, hogy a dolgok idáig fajultak, de említést sem tesz arról, hogy az egész akció őmiatta indult meg. Bobbyval azt javasolják Pameláéknak, hogy menjenek el a gyerekekkel Kaliforniába, amíg a helyzet meg nem oldódik. Már-már túlzásba esnek a Ewing-fivérek, mikor a Ewing irodát üresen találva egyből Colhun akciójára gyanakodnak. Mikor megérkezik Sly, rögtön fegyvert rántanak, de hál Istennek, nem esik bántódása a nőnek. A Colhun elleni akcióba Rayt is bevonja. Mikor értesül arról, hogy fiát elrabolta a megszállott terrorista, azonnal elutazik a testvéreivel Kaliforniába. Colhun instrukciókkal látja el, s azt követve arra kéri Bobbyt és Rayt, ne menjenek vele a veszélyes találkahelyre. Egy vonatparkba csábítja Colhun, ahol eleinte csak játszadozva lövöldözik rá. Később kér, engedje el fiát, s ölje meg őt, ha ez az ára az egésznek. Hasi sérüléseket szenved, s Colhun már a gyerekét venné célba. Ekkor érkezik meg a felmentősereg.

Bobby: Jockey beszámolóját, hasonlóan Pamelához, ő sem hiszi el, de ettől függetlenül a cselekvésre szólít fel. Megkéri a Ewing feleségeket, vigyék magukkal a gyerekeket messzire, mert Southforkban egyelőre nincsenek biztonságban. Bobbyn is kezd elhatalmasodni a pánik. Bevonja az akcióra Rayt, akivel megígéri Jockeynak, nem fognak beavatkozni a Jockey-Colhun közötti küzdelembe.

Samantha: észreveszi, mikor a gyerekek játszadozás közben levernek egy virágvázát. Jockey vallomását nehezen hiszi el, s férjé okolja mindenért, ami a család életében történt. Nagyon félti kisfiát, s megfenyegeti Jockeyt, hogyha férje játszmáit gyermeke sínyli meg, megöli. Johnny eltűnésekor pánikba esik, s Jockeyt hívja, hogy azonnal utazzanak Kaliforniába. A találkozóhoz sok szerencsét kíván férjének, aki megígéri, élve hozza vissza kisfiukat.

Pamela: Jockey egyetlen egy szavát sem hiszi el, s az a véleménye, hogy még ilyen helyzetben is hazudik. Samanthával elutazik a gyerekekkel Kaliforniába, míg elrendeződnek a dolgok.

Cliff: Sikeres üzletet köt egyik vállalkozóval, s Jeremy elé nagyképűen odaállít, hogy soha többé nem zsarolhatja ezután. Az irodában Pamelát keresi, akit nem talál. Jeremy Wendell eközben Apriltől szeretne megtudni értékes információkat, de a testén kívül egyelőre aligha tud bármivel szolgálni a hidegvérű üzletembernek.

Ellie: utazásuk közben lebetegszik, s a náthából próbál kikerülni.

Clayton: próbálja Ellie-t vigasztalgatni, de már idegesítette is annak nyafogása a betegség miatt.

Ray: csatlakozik a Colhun elleni csapáshoz, de figyelmezteti Jockeyt, csakis az ő felelőssége az egész ügy, ami már a családot is veszélyezteti. Megígéri Jockeynak, hogy nem avatkozik be ő sem a küzdelembe. Titokban azonban mégis követik Jockeyt. Ám mikor az súlyosan megsérül, s a gyermekét pedig már épp célba veszi az őrült Colhun, nem tehet mást a két Ewing fivér, minthogy messziről lelövik Colhunt. A terrorista holtan terül el a földön, a kis Johnny és apja megmenekül.

Jenna: ma nem szerepelt
Előzmény: ati86 (433)