suexID Creative Commons License 2009.08.04 0 0 7554
Nem volt célom a szádba adni semmit, de szerintem ezt te is tudod. Csak abból van már elegem, hogy mindenki "legalizálni" akarja a KV viselkedését, holott amit tesznek, az már felháborító.

Abban igazat adok neked 100%-ig, hogy a Kunság Volántól el kell venni a helyi közlekedést. Mert egyszerűen (mint azt naponta tapasztalhatjuk) alkalmatlan annak működtetésére. Vagy egyszerűen csak nem akarják működtetni. Éves szinten több ezer embert tántorítanak el a közösségi közlekedés használatától csak azzal, hogy ülnek a székükben és nem csinálnak gyakorlatilag semmit.

A rendszer valahogy így működik:

- Srácok, XYZ forintot tudunk idén áldozni a helyi tömegközlekedésre.
- Az oké, akkor mi emelünk árat Q forinttal és megszüntetünk N járatot.
- Nem lehetne, hogy adunk még W pénzt, és akkor csak Q-1 forinttal emeltek és N-1 járat szűnik meg?
- Na jó, egye fene.

És ebből fakad az, hogy máskor zsúfolásig tömött járatok (20, 21, 22, 14, de csak pár példa) 3-4 utassal rohangálnak, hogy egyre több az autó az úton, és tanítási időszakban, reggelente kezd a Hungária körúthoz hasonlatos képet festeni egynémely közlekedési csomópont. Mert az emberek autóba ülnek és az emberek dugót csinálnak az autóikkal.

De ez nem érdekli a városvezetést, nem érdekli a Kunság Volánt, csak az embereket érdekli, de ők meg vagy nem akarnak, vagy nincs idejük ezt megírni, vagy egyszerűen már beletörődtek és tűrnek némán. Én korábban bérletes voltam, idén nem vettem bérletet, mert egyszerűen NEM támogatom ezt a rendszert. Inkább beülük egy kocsiba, egy taxiba, vagy sétálok a célomhoz.