ati86 Creative Commons License 2009.08.03 0 0 433
240. rész - A macska és az egér
Rendezte: Michael Preece

Jockey: Aprilnél tölti az éjszakát, s reggel, mikor hazaér, látja, hogy az egész család őt és Samanthát kereste. Valószínűsíti, hogy megint elkezdett inni, s kidőlt valahol. Mikor Samantha hazaérkezik, csúnyán nekiesik, s megint az alkoholizmusát hozza fel ellene. A nő állítja, egy csöppet sem ivott. Eközben Southforkot pisztollyal őrzi. Elmeséli Bobbynak, kivel is áll szemben, valamint azt, hogy hogyan került vele kapcsolatba. Colhun képeket küld Jockeynak Samantháról, s kiderül, a férfi elrabolta, s szállodai szobájába cipelte. Megkérdezi Samanthát, ismeri-e a férfit, s ő bevallja, hogy igen, de nem történt köztük semmi. Jockey megkérdezi, tudja-e, mi a neve. A nő tudja, s Bobbyval felkeresik a szállodában. Egy videóüzenetben értesíti Jockeyt Colhun, hogy napjai meg vannak számlálva.

Bobby: megígéri Pamelának, hogyha reggelig nem jön haza Samantha, felhívja a sheriffet, hogy keressék meg. Másnap reggel, mikor a nő hazaérkezik, mindenki úgy gondolja, hogy inni volt, de Bobby bízik benne, hogy nem. Jockey bevallja neki, hogy Samantha nem volt részeg azon az éjszakán, s az akció mögött Colhun áll. Bobby a rendőrséget tárcsázza, mikor Jockey figyelmezteti, ha telefonál, ők is börtönbe kerülnek Colhunnal együtt. Meghallgatja bátyját, de nem tud azonosulni módszereivel. Megkéri Pamelát, hogy maradjon otthon a gyermekükkel, de egyebet nem árul el a nőnek. Elmennek felkutatni a férfit, akinek a címét előzetesen Bobby kinyomoztatta egy fénykép alapján, mikor azonban betörnek a szobájába, nem találnak mást, mint egy videokazettát "Jockey" felirattal.

Samantha: kóvályogva tér haza, s a család már-már azt hiszi, megint inni volt, s leitta magát egyik csehóban. Nem emlékszik semmire, csak annyira, hogy elaludt. Bevallja Jockeynak, hogy ismerte a képen szereplő férfit, de soha nem feküdt le vele. Később eszébe jut a férfi neve is, Peter Duncan. Attól retteg, esetleg a kisfia lesz a következő áldozata a terroristának.

Pamela: nem hagyja nyugodni a tény, hogy Samantha nem érkezett haza este. Bobby fülét rágja, hogy kerestessék. Amikor reggel hazaért a nő, ő az egyetlen, aki igazán hisz Samanthának az alkoholügyben. Bobby kérésének eleget tesz, s otthon marad Christopherrel. Bátyjától közben megkapja a további 6 millió dollárt, s elmondja neki, hogy a McArthur Bányatársaságra licitálnak a Ewingok. Bár ne tette volna ezt.

Cliff: visszafizeti a Wendell-kölcsönből tartozását Pamelának, s ügyeskedve is, de végül megtudja, miben érdekeltek a Ewingok. Jeremyvel találkozót beszél meg, aki nagyon örül az információnak, de Cliff szinte elsüllyed szégyenében. Egyik este igencsak felönt a garatra, s egy gyönyörű nő társaságában tölti el az éjszakát a lakásán. Reggel kiderül, sokmindent kifecsegett a nőnek. A szőkeség sajnálatát fejezi ki, amiért nem tud összejönni Cliffel "Pam miatt". Cliff nem emlékszik semmire, s megilletődve nézi a jelenetet.

Ellie: aggódva keresi Claytonnal Samanthát. Mikor végre előkerül, kissé megkönnyebbül, de úgy érzi, a nő megint a pohárért nyúlhatott.

Clayton: bár látszólag minden rendben van Ellie és ő közte, továbbra is nyomoztat, de az ügy vége egyre kilátástalanabbnak látszik. Ő is aggódik Samantháért.

Ray és Donna: Donnát végre kiengedik a kórházból, s Dowling szenátor várja az ajtó előtt. Megkérdi a férfi, vajon tényleg vége mindennek Donna és Ray között, vagy csak látszat az egész. A nő kifejti, hogy szereti a férjét, de nem tud együtt élni vele.
Ray felkeresi ügyvédjét, s döntését véglegesíti; elindíttatja a pert. Ügyvédje figyelmezteti, nem sok esélye van. Féltékenység lesz úrrá rajta, mikor meglátja Dowling szenátort Donnával.

Jenna: egyre inkább aggódik Rayjel való kapcsolata miatt, nagyon hiányzik neki a férfi. Minden baját Charlie-ra hárítja, de lánya átlát a szitán, s rájön, voltaképpen Ray hiányzik a nőnek igazán.
Előzmény: ati86 (431)