Amonra Creative Commons License 2009.08.03 0 0 555
Laktunk majdnem 1 évet új lakásban. Ingyen volt, csak a rezsit fizettük, majd a festést.
Volt beázás, egyik ablak elrepedt, kínai gyártmány volt. Ha rácsapott az eső beázott. Aki eladta cég megszűnt, így a kivitelező saját költségén nem cserélte ki. A bejárati ajtót csak férfiember tudta csukni nyitni. Egyik lakó kicserélte a sajátját, lekerült a pincébe. Erre cserélte ki a kivitelező. Ami beállítva zárt állapotban az ajtó és a tok közé kisúj befért. Ja és mivel nem volt tűzálló belülről valami kőzetgyapotos lapot rögzítettek utólag.
A szellőztető a lakás mögött lett elhelyezve, télen folyamatosan ment és zajos volt a lakás. A tető beázott. 3x volt javítva állítólag, akkor is. Egyik nap nagy eső jött és a ház túlsó felén, a lakások 80% beázott az ablakokon keresztül.
A padlószőnyegben elnyomott cigik nyomai. A belső lépcsőt ahogy lefestették a padló pöttyös volt. A mosóhelységben, nem volt szellőzés.
A garanciális hibát próbálták ráverni az emberre. Javításra szerencsétlen nyomoroncokat küldtek. Madárnak nézte a közös képviselő az ember. Olyan stílusa volt, hogy legszívesebben pofán nyomtam volna. De mivel nem a mienk volt, ez elmaradt.
A falak nem zárják a hangot. Veszekedés bulizás, mosogató mosógép áthallatszódiók.
A meleg vizet egy vagyonért adták. Azt hiszem 1700/m3. A folyosó tök zárt csak ha világítás megy lát a halandó.
De volt még sok más is, hirtelen ennyi.
Az új lakók stílusa leginkább fiatalok voltak kritikán aluli.
Köszöni se köszöntek, ha az ember rájuk köszönt. Egy panel lakásban jobb arcok vannak mint ott voltak. A kertvárosokkal össze se lehet hasonlítani.
Ja ez az Orczy ház amiről írtam. A műszaki ellenőr azt mondta, hogy ez egy jó erős közepes kivitelezés. Mondta, hogy a garanciális javítást nem próbáljuk meg, mert tök értelmetlen, mert csak gányolnak. Ebben igaza van.

Itt tudtam, hogy soha a büdös életben nem fogok lakást venni!

Pozitív: fűtést el is lehetelt zárni télen, mert ha nem ment akkor is 21-22C volt.

Aki teheti saját maga építkezzen. Az új családi ház odafigyelve 1000x jobb!
Háznál megéri az új építés, de lehetőleg saját magad építesd, ha ikret veszel, a hanggátlós téglás elválasztást messze kerüld el.