ati86 Creative Commons License 2009.08.03 0 0 431
239. rész - Az éjszakai látogató
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: a ketyegő óra hangjára felébred, s hatástalanítja a bombát. A szobája ajtaján talál egy Boom feliratot, mely jelzi, Colhun járt nála. Az éj kellős közepén ellenőrzi, hogy a családjának (Samantha, Johhny) nem esett-e bántódása. Mikor látja őket édesdeden aludni, kissé megnyugszik. A család előtt a reggelinél meglehetősen feldúlt, s sürgeti, hogy riasztóberendezéssel szereljék fel Southforkot, mert rengeteg a terrorista. Colhunról egyelőre nem tesz említést, bár Bobby érzi, nincs rendben minden bátyja körül. Megkéri Harry Mcsweent, hogy nyomozzon Colhun után, de a férfi vonakodik. Végül a Jockey iránti lojalitásból elvállalja az ügyet. Lövészórákra jár, és egyik alkalommal gyakorlás közben meglepi Bobby. Jockey megígéri neki, beszélni fog vele. Egyik este April becsalja az ágyába, s a nőnél tölti az éjszakát.

Bobby: sikeres üzleti akció után megkapják az engedélyt az öböl melletti kitermelésre. Bobby és Jockey nagyon elégedett, de Bobby látja, bátyját nyomasztja valami. Követeli testvérétől, hogy mondja meg, miért hord magával fegyvert, s mire a túlzott óvintézkedés. Boldog perceit a kis Christopher és Pamela társaságában tölti. Kisfiát tanítja a bombaugrásra,s nagyon elégedett a teljesítményével. Pamela és a közte lévő feszültség a Jenna-gyerek miatt enyhül.

Samantha: megígéri, hogy utánanéz a riasztóberendezésnek. Modellstúdiójában alig van kisugárzó, átütő tehetség, egy arcot azonban megjegyez magának, s már konzultálni akar a folytatásról. Egyik étteremben összetalálkozik B. D. Colhunnal, aki a helyzetet ügyesen kihasználva altatót csempész Samantha kávéjába. A nő percek alatt elalszik, s a férfi magával viszi.

Pamela: a kis Christopherrel tölti mindennapjait. Egyik alkalommal meglátogatják az irodában Cliffet, aki a gyereknek pénzt ad az ebédre, végül ő is csatlakozik hozzájuk.

Cliff: Jeremy Wendell most már nyíltan zsarolja az olajkútjaival, s közli vele, ő áll a szakszervezeti mozgolódás mögött. Cliff aljas, számító embernek nevezi, amiért ezt tette vele, s amiért saját húgát akarja felhasználni üzleti célokra. Cliff végül úgy érzi, nincs más választása, mert a férfi sakkban tartja. Programot csinál a kis Christophernek és Pamelának azzal, hogy velük megy ebédelni.

Ellie: Jennával találkozik, s a várandós anyákról beszélgetnek. Ellie unokájának tekinti a jövevényt, Jenna azonban nem szeretné, ha bármi közük lenne gyermekéhez. Sajnálatát fejezi ki Ellie, amiért fia akaratán kívül megbántotta Jennát.

Clayton: nem képes belenyugodni Wes Parmalee felszívódásába, s nyomozóbrigádot bérel fel az üggyel kapcsolatban. Ők azonban nem tudnak segíteni, mert a férfit szinte lehetetlenség előkeríteni. Clayton a szíve mélyén már érzi, hogy amit csinál, értelmetlen, önfeje azonban tovább viszi előre.

Ray és Donna: meglátogatja Rayt ügyvédje, aki közli vele, a gyerekelperelésre szinte 0% esélye van, de ha megpróbálja is, a Jennával való viszonyukat titkolni kell, nem találkozhatnak egy darabig. Ray nehezen veszi tudomásul a feltételt. Jennának később elmondja, s látszik a férfin, szenved amiatt, amit kérnie kellett az asszonytól.
Donna egyre többet találkozik Dowling szenátorral. Egyik este rosszul lesz a vacsoránál, s Dave azonnal beviszi a kórházba, ahol vakbélműtétet hajtanak rajta végre. Ray meglátogatja feleségét, ám a találkozás kínosan alakul, ugyanis megjelenik az újdonsült udvarló, Dowling is.

Jenna: nehezen veszi tudomásul, hogy ezentúl kerülnie kell a nyilvános mutatkozást Rayjel, de megérti a férfit a születendő gyermeke, és érzései miatt. Ellie-vel találkozik, de kiköti, soha nem szeretné ha a gyermekének bármi köze lenne valaha is Southforkhoz. Ellie óva inti ettől a meggondolatlanságtól Jennát.
Előzmény: ati86 (422)