ati86 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 422
238. rész - Tikk-takk
Rendezte: Patrick Duffy

Jockey: a Colhun-ügy tovább dagad. Jockey együtt ebédel Slyjal, hogy meggyőzze arról, sima terrorcselekmény történt az irodájában. Alibinek maga mellé hívja Harry McSweent is, aki úgymond lezárja evvel az esetet. A CIA emberével tart megbeszélést, s habár kijelenti, elsősorban ez már személyes ellentét Jockey és Colhun között, segít neki, mert Gordon nagyon hasznos emberük volt, s ezt meg akarják torolni. Miután fia összeveszik Christopherrel, próbálja vígasztalni fiát. Lelkiismeret-furdalás gyötri Johnny-t, amiért tudja, hogy csalt. Jockey azt állítja neki, hogy jól tette, amit csinált, mert az életben csak vesztesek és nyertesek vannak, s nyertesnek kell lenni, bármi áron. Ő pedig nem akarja, hogy fia a vesztesek között legyen. Közben Colhun már az időzített bombát készítgeti. Egyik este meglátogatja Jockeyt Soutforkban, s az éj leple alatt belopózik a szobájába, s melléteszi a ketyegő bombát. Jockey percei meg vannak számlálva

Bobby: bevallja Pamelának hogy nem fogadta el a Jennától kapott pénzt, amit a bolt eladásáért kapott. Kijelentette viszont, hogy számlát nyit a születendő gyermekének belőle. Pamela aggodalma emiatt egyre fokozódik, s betegesen félteni kezdi Christophert. Úszóversenyt rendez a két kisgyerek között, de a végén - Johnny csalása miatt - csúnyán összekapnak. Bobby szétválasztja a kiskölköket. Egyik reggel, mikor belép az irodájába, egy takarítót talál ott. Mikor megfordul, kiderül, hogy Colhun az.

Samantha: Pamelával vásárolgat, amikor feltűnik neki, hogy Pamela iszonyatos mennyiségű ajándékkal halmozza el Christophert. Figyelmezteti Pamelát, teljesen értelmetlen, amit csinál, s evvel csak elkényezteti a gyermekét. Az utcán beleütközik B.D. Colhunba, aki a helyzetet gyorsan kihasználva, ellopja Samantha kulcscsomóját.
A gyerekek közti vita kihat a Pamelával való viszonyára is, bár mindketten próbálnak felülemelkedni rajta. Modellválogatást tart a Valentine cég, de nem talál átütő erejű egyéniséget. Bevallja, Mandy volt az egyetlen, átütő szépség, egyéniség.

Pamela: megkapja Cliff tartozásának a felét, a 6 millió dollárt. Továbbra is aggasztja, hogy Bobby foglalkozni próbál születendő gyermekével, s attól tart, közös gyermeküket kevésbé szereti. Ezért minden energiáját Christopherre fordítja, akit a végtelenségig elkényeztet. Samanthával vásárolgatnak.

Cliff: felkeresi Jeremy Wendellt, hogy kölcsönözzön neki 6 millió dollárt, hogy kifizethesse tartozását húgának. Jeremy kész megkötni a kölcsönszerződést, feltéve ha letétbe megkapja a Barnes-Wentworth Gépgyár 30%-át. Cliff sokallja az ajánlatot, de mivel nincs más választása, beleegyezik az uzsora üzletbe. Aprilt nem tartja valami sokra, s ezt Wendellnek is elmondja. Másnap az ebéd közben meglepi April, s üzleti ajánlatot tesz neki. Cliff azonban nem hajlandó tárgyalni vele, s közli, nehogy meghívassa magát ebédre, mert úgysem fizeti ki.

Ellie: a családi vitát látva, úgy érzi, utazásra lenne szükség, s próbálja Claytont beszervezni. Szemmel láthatóan nem díjazza, mikor megtudja, férje és Ray belevágott egy újabb üzletbe.

Clayton: továbbra is aggasztják a Parmalee-s események, de már sokkal oldottabb. Ray próbálja biztatni, hogy dolgozzon, az ugyanis sokmindent tud feledtetni. Mikor Ellie-vel vacsorázik, meghívja Rayt is, aki akkor mondja el, mibe fognak. Ellie látszólag támogatja az üzletet, de kiül az arcára, hogy nagy csalódás érte, amiért végül nem utaznak el.

Ray és Donna: házasságuk menthetetlen, de már nem is akarnak küzdeni érte. Donna Dowling szenátorral beszél meg találkát, s ígéri, hamarosan Washingtonba utazik. Ray egyre többször találkozik Jennáékkal, s közös programokra is elviszi Jennát és Charlie-t. Kezdenek összemelegedni, s Charlie is kezdi egyre jobban megkedvelni a cowboyt. Ray úgy érzi, lassan talál valakit, aki hasonlóan gondolkodik, mint ő, s megérti érzéseit. A baba elhelyezése továbbra is élénken foglalkoztatja, de még bizonytalan a kérdésben, mit tegyen.

Jenna: Ray mindennapjainak részévé válik, s egyre jobban érzi magát vele. Donna kapcsán megemlíti a férfinak, nehogy valami meggondolatlanságot kövessen el. Elmegy tekézni Rayjel és Charlie-val, s szemmel láthatóan díjazza, ahogy Charlie-val bánik, nem mellesleg pedig vele.
Előzmény: ati86 (419)