ati86 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 419
237. rész - Az erőszak erőszakot szül
Rendezte: Jerry Jameson

Jockey: továbbra is együtt dolgozik Gordonnal, a magánnyomozóval, akit arra kér, tárgyaljon Colhunnal. Jockey le akarja fizetni Colhunt, cserébe azt kéri, még a nevét is felejtse el. A nyomozás során Colhun együttműködőnek látszik, s időpontot beszéltet meg Gordonnal. Egyik reggel azonban holtan találja Gordont Jockey az irodájában ezzel a felirattal: nincs alku. Sly halálra rémül, mikor meglátja a férfit, s Jockey whiskeyje tudja csak helyrerántani a rémült asszonyt. Ezután Colhun többször is beszél Jockeyval, s a férfi egyre jobban fél. Testőrt bérelne fel, de Colhun minden lépéséről értesül a kis poloskájával. Bobbynak azt tanácsolja, ne Wendell körül szimatoljanak mégse, hisz tudja, ki a valódi fenyegető. Közben April próbálja elcsábítani Wendell kérésére, s még egy csinos lakást is vesz a nőnek. Jockey mit sem sejt Wendell aljas akciójáról.

Bobby: Pamelát nyugtatja, amiért a továbbra sem képes elfogadni a tényt, hogy Bobbynak Jennától lesz gyereke. Biztosítja feleségét, hogy mindig is Christopher lesz az igaz gyermeke, senkit nem szeret jobban nála. Jennával beszélget, s a nő utasítja őt, hogy szálljon ki az életéből, s hagyja békén a gyereket. Bobby higgadtan, de ugyanakkor határozottan óva inti Jennát ettől a cselekedettől, hiszen a nő akármit is mond, az ő gyermeke is.

Pamela: továbbra is aggódik, amiért Jenna gyereket vár Bobbytól. Christophert betegesen óvja emiatt, s még egy kirándulásra sem akarja elengedni. Bobbyval megbeszélik a problémát, s miután meglátja férjét, s fiát egymással beszélgetve, elérzékenyül. Jordan Leevel tárgyal a 11 millió dolláros üzletről, s kiderül, Cliff tudta nélkül rendelkezett saját pénze felett, ami teljesen elúszott. Nekiesett bátyjának, aki megígérte neki a kárpótlást.

Samantha: egy nagyon kis jelenetet kapott, de annál fontosabbat. B.D. Colhun bemutatkozik neki, s közli a nővel, ezután gyakrabban találkozhatnak Dallasban.

Cliff: földbe gyökerezik a lába, mikor megtudja, húga Jordannel tárgyalt. Rájön, testvére tud a füstbement terveiről s az eltékozolt milliókról. Bevallja, hogy húga pénzéből juttatott Jacknek és Jamie-nek is, de visszaadja neki az összeset. Csak nem tudja, miből (ezt már nem Pamelának mondja).

Ellie: már túllépne a Parmalee-s történteken, de Clayton továbbra is nyomozni akar Wes után. Ellie óva inti Claytont a további akcióktól. Donnával beszélget, aki elmondja neki, hogy válni készül, s elhagyja Dallast. Ellie nehezen, de megérti Donnát, s minden jót kívánva elköszön az asszonytól.

Clayton: felkeresi a hazugságvizsgálat vezetőjét, hogy mondja el neki, hogy ment át Parmalee a vizsgálaton. Biztosat nem tud az orvos, de ugyanakkor hangsúlyozza, soha nem csapták be eddig a gépét. Ellie teóriája az, hogy Wes sokáig meg volt győződve arról, hogy ő Jock. Ez mindenre választ adhat. Clayton továbbra sincs megnyugodva, de már elégedettebb.

Donna és Ray: Donna bejelenti Ellienek, hogy beadta a válókeresetet, s Washingtonba költözik a születendő gyermekével. Ellie nehezen veszi tudomásul, de jobb híján szerencsét kíván a nőnek "új" életéhez. Találkozik Rayjel, aki meggyőzi arról, hogy láthassa a gyermekét időnként.
Ray felkeresi Dallas egyik legjobb ügyvédjét, hogy vállalja el az ügyét, s érje el, láthassa gyermekét, amikor csak akarja.

Jenna: Bobbyval ebédel, akit ismét felszólít, ne avatkozzon be az életébe, mert már nem része neki.A férfi figyelmezteti a nőt, a kettőjük gyermeke, s jogában van látni. Jenna Bobby távozása után kissé elgondolkozik a hallottakon.
Előzmény: ati86 (417)