fontanafan09 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 50
Sziasztok!

LiquidZ: Szerintem a Cordia úgy gondolja, ahogy Te mondod, tehát a műszaki átadás felajánlásával megszűnik a kötbérterhes időszak, csakhogy a birtokbaadás felajánlásának napjának fogalmi meghatározásánál (ld a szerződésben az erről szóló pont első bekezdését) a műszaki átadás és a használatba vételi engedély szerepel.
Azaz azzal, hogy a Cordia azt mondja, hogy Ő felajánlotta műszaki átadásra az Ingatlant az még -szerintem- nem jelentheti azt, hogy teljesül a birtokbaadás, tehát jár a kötbér.
Másik az, hogy kaptam levelet a Cordiától, amelyben elismerik, hogy nincs "elvi építési engedély", ők ideiglenesre gondolnak.
Ezen felül azt is írták, hogy információik szerint a jogerős használatbavételi engedély (és nem az ideiglenes használatba vételi engedély) kézhezvételekor fogják kiküldeni a hivatalos értesítéseket a készre jelentésről, melyet egy telefonon egyeztetett műszaki átadás követ. Ergó Ők is kezdik belátni -legalábbis remélem -, hogy az ideiglenes használatba vételi engedély nem egyenlő a használatbavételi engedéllyel, ahogy ez a szerződésben szerepel.
Ha a a lakásra van is ideiglenes használatba vételi engedély, de az épület állaga és készültségi foka, illetve hiányosságai miatt azt nem lehet birtokba venni, azaz rendeltetésszerűen használni, akkor -ahogy ezt LiquidZ is írta - meg lehet tagadni az átvételt, mivel a lakást a ház nélkül nem lehet rendeltetésszerűen használni. Azaz hiába van minden rendben a lakásban (gyönyörű a burkolás, első osztályú a konyhabútor), ha azt nem lehet megközelíteni, mert a lift még nem üzembiztos, életveszélyes a lépcsőházhoz vezető út, stb), szóval azok az akadályok még fennállnak, amely miatt az Építésügyi Hatóság még nem adta ki a végleges használatba vételi engedélyt.
Egyszóval nem tartom védhetőnek a Cordia azon álláspontját, hogy a birtokbavételre felajánlás, illetve a készrejelentés és a tényleges birtokbaadás elváljon egymástól, hiába próbálja az ellenkezőjét kihozni a Cordia.

Kérlek LiquidZ egyeztess ezügyben az ügyvédeddel. Egységes fellépést javasolok én is.

Ami pedig LiquidZ a belvárosi lét kellemes hangulatfestő félmondataiból leírt remek helyzetjelentést illeti. szerintem az még odébb van... sajnos, de affelől nincsenek kétségeim, hogy jövő év végére eljön.
Előzmény: Liquidz (48)