Hello Sziszi!
Hát, a hullámfront tök jó, meg a PRK is, én csak ennyit tudok mondani, nekem ilyen műtétem volt, 3 és fél éve lesz nemsokára.
Nem igaz az 1 hét, nekem, ahogy a nagykönyvben (klinikáknál) van megírva, majdnem pontosan a 72. óra elmúltával szűnt meg a fájdalom. :)
Picit magasabb dioptriával műtöttek, mint ami neked van, és a max. adható adagú és erősségű szteroiddal kellett 6 hónapig csöpögtetni, hogy ne romoljon vissza. Nem is romlott. :) De gondolom ezeknek már utánanéztél.
A retinaleválás bármilyen rövidlátónál előfordulhat, kontaktlencsézve is. Nekem úgy mondta a doktornő, hogy minden rövidlátó időzített bombát hordoz a szemében.
A műtét után nem tudom, miért pont 25 évvel történne ez meg, és azt sem tudom, hogy egyáltalán a műtét elvégzését követően is fennáll-e ez a veszély.
Engem nem tájékoztattak erről, csak arról, hogy a műtétet követően már nem "erőlködik" a szem úgy, mint a szemüveggel, kontaktlencsével, ezért nem éri a korábbi terhelés a retinát. Ezért előnyös a műtét, a lencsével/szemüveggel szemben. Én ezt tudom elmondani. :)
De a legjobb, ha a dokikat kérdezed meg erről... Addig meg guglizz tanulmányokat. :)