ati86 Creative Commons License 2009.07.25 0 0 400
Szia!

Az tény, hogy meglehetősen gyorsra sikerült a befejezés. Így végképp nem értem én sem Parmalee indítékait. Elmondja Ellie-nek, hogy nem ő az, de előtte több hét óta tartó bonyodalmat okoz a családnak, s mégis úgy éreztem, meg van győződve arról a férfi, hogy ő Jock. Még April Stevensnek is csak olyan dolgokat mesél meglehetősen mámoros állapotban, amiről csak Jock tudhatott, s nem esett ki a szerepéből.
Szerintem az lehetett, hogy Wesnek eszébe jutott, ki is valójában, s bevallotta Ellie-nek, hiszen tisztelte a nőt. Vagy csak egyszerű csaló, akinek végül nem volt bátorsága már ennyire átejteni Ellie-t. Utóbbit nem hinném. Kategorikusan legalábbis biztosan nem.

De ott van a hazugságvizsgáló. Tény, hogy be lehet csapni, de ha ő elvileg abban a tudatban volt, hogy ő Jock, ne feledjük, ő is súlyosan megsérült, s kómába esett, abban a tudatállapotában képes lehetett azt hinni, hogy ő Jock. S mivel a zuhanás előtt nem sokkal mesélte el Jock a történetét, így valószínű, Parmalee fejében ez rögzült, s úgymond ez tudatosult benne. Így nem csoda, ha a hazugságvizsgáló igaznak gondolta, amit mondott, hiszen ő maga volt meggyőződve Jock voltáról.

A röntgenfelvétel alapvetően nem perdöntő bizonyíték, ezt tudta ő is, ezért egyezett bele a hazugságvizsgálatba. Attól, hogy nagyjából ugyanolyan sérülései vannak, még nem biztos valóban, hogy Jock. Ráadásul együtt zuhantak, tehát hasonló sérülést szerezhetett ő is.
A vércsoport sem perdönő bizonyíték.

Mindenesetre, úgy érzem, vissza akarták hozni Jockot az életbe Wesszel, de az már olyan hihetetlen lett volna a nézők számára, hogy a Barbecue partyn gyorsan leleplezték.

Wes szerintem alapvetően nem volt rosszindulatú, lehet, hogy a parti előtt ugrott be neki valami. Ne feledjük, amnéziában szenvedett hosszú-hosszú ideig. Elvileg idővel pedig visszatérhetnek emlékek, amellyel rekonstruálni tudja az ember a múlt történéseit.

Nekem amúgy az szúrt először szemet, mikor Wes "Jock" Parmalee tárgyalni akart Jeremy Wendellel. Jock soha nem tárgyalt a Ewing Olajtársaság eladásáról, főleg nem Wendellel, a West Star hiénájával.
Előzmény: Mazsola0070 (399)