-carcass- Creative Commons License 2009.07.25 0 0 165
Szia!
Pincénél kedvező ár-érték arány?Ez erősen relatív.Ha jól ki tudod használni, akkor is azt mondom, hogy a pince alapvetően drága mulatság, főleg sík terepen.
A pince falát kívülről illik leszigetelni, mert a talajvizet sajnos nem Te irányítod.A 20m soha sem olyan biztos.
Van egy kis fogalomzavarod, amit helyre kellene tenni.;-)
Először is, van terved a pincéhez?Gondolom nem utólag buhantod be a terasz alá.Ha van terved, akkor az alapján tessék építeni.
Ha nincs - gondolom most ez a helyzet - akkor az alapozás fölött teljes felületen illik mon vb lemezt készíteni, ami kifut a zsalukő falak alá.Innen az alaptól természetesen fel kell lépcsőzni a pincézetlen rész alapozási síkjáig.Ez néha mókás is tud lenni.
Namost a vb lemezre olyan padlószerkezetet csinálsz amilyet akarsz, de felső síkjára egy réteg min talajnedvesség elleni szigetelés illendő.Arra aljzatbeton vagy úsztatott aljzat - védőréteg is kell természetesen.
A falazat külső síkján a vízszigetelést függőlegesen illik folytatni.Erre kívül extrudált polisztirol lemez mehet, ha nem akarsz túl hideg pincét, vagy mehet rá a dörken.
A dörken - vagy ahogy nevezed pogácsás gumilemez (felületszivárgó) - feladata többek között a szigetelés védelme is, így szigetelést védő falat nem kell építeni.
Az amúgy a pincefal külső síkján szokott készülni és mint ilyen a belső térből nem sokat vesz el.;-)
Hogy a bitumenes lemezből milyen kell, az több minden függvénye.
Üdv!
Előzmény: GuMiSZu (164)