ati86 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 396
234. rész - A régi problémák visszatérnek
Rendezte: Leonard Katzman

Jockey:már-már lefújná a szaud-arábiai akciót, mikor B.D. Colhun közli vele, hogy a gépezet már beindult, s semmit sem tehet ellene. Ezért felkeresi a CIA egyik emberét, akinek pénzért cserébe információval szolgálna Colhun akciójáról, megmentve ezzel persze a saját bőrét. Anyjával összetűzésbe kerül, mikor megmondja neki, döntse el, ki lakjon Southforkban, ugyanis ők nem hiszik el, hogy Wes az apjuk, s kész akár távozni is a ranchről. Felesége egy kis videós bemutatót tart neki Mandy felkarolásáról hálószobájában. A férfi meglepődik. Bobbyt támogatja a dél-amerikai útban. April Stevensszel folytat megbeszélést, de inkább csak elbeszélnek egymás mellett, mert aggasztja a Colhun-ügy. Jeremy figyelmezteti Jockeyt arra az időre, mikor már ő ül a Ewing székbe.

Bobby: ő is megtenné, hogy elhagyja Soutforkot. De mielőtt ez bekövetkezne, elindul Dél-Amerikába, hogy Wes Parmalee után szimatoljon. Az út előtt meglátogatja Jenna az irodájában, aki ráborítva minden átkát, neki esik, s kéri Bobbyt, hagyja őt és a gyereket békén. Bobby értetlenül áll a helyzet előtt. Bobby ellátogat Rayhez, aki felajánlja segítségét neki, de végül kijelenti, egymaga vág a kutatásba. Pamelával való kapcsolatára látszólag nem hat ki túlzottan a gyerekprobléma. Nyomozása kezdetét veszi, s készségesen segítenek neki elsősorban a Jock iránt érzett tiszteletből.

Samantha: felfedi kilétét Mandy előtt. Bevallja neki, hogy ő karolta fel, ő tette világsztárrá a nőt, mindezt azért, hogy megkímélje Jockeytól, s aljas terveitől. Mandy kissé meglepődve hallgatja az asszonyt, de ugyanakkor becsüli is a nőt, amiért őszinte volt hozzá, s átérzi, milyen lehet Jockeyval a házasélet. Samantha Mandy elvételével áll bosszút Jockeyn, s végül a két nő viszonylagos békében válik el egymástól.

Pamela: Jamie-vel találkozik, aki a Cliffel való afférja ellenére is szeretné megmenteni férjét a csődtől, s felajánlja segítségét. Pamela később testvérével tárgyal, s kiköti, soha többé nem ad neki egy fillért sem, mert testvére önző és kapzsi, senki sem érdekli, s mindenkit megvet, aki nem olyan, mint ő. Ha viszont megkapja a Barnes-Wentworth 25%-át, hajlandó a továbbiakban is Cliffet pénzzel támogatni. Megbánja tettét Jennával kapcsolatban, s bevallja Bobbynak, mit tett, de férje, megértve annak érzelmi töltetű cselekedetét, fátylat borít az ügyre.

Cliff: Pamelával elmegy ebédelni, mikor az különös üzleti ajánlatot tesz. Első pillanatban természetesen majd felrobban, majd végiggondolja Pamela nagyon is ésszerűnek tűnő ajánlatát. Felkeresi Jamie, hogy segítsen rajta, de Cliff arrogáns módon elutasítja, s kijelenti, nem kíváncsi egyetlen egy nő véleményére sem üzleti ügyekben.

Ellie: óriási lelki teher nehezedik rá. Imádja Claytont, de Parmalee léte sem hagyja nyugodni. Leszögezi, az ő döntése lesz, mi fog a házban történni, ebbe senki nem szólhat bele. Találkozik Claytonnak, akinek végre kiönti szívét, s meghatja férje ennyire önzetlen szeretete. Este Wes egy lovaskocsizással várja, s már vacsorázni vinné őt, mikor az hirtelen megcsókolja az asszonyt.

Clayton: Raynél lakik, bár a magány terhére van. Felajánlja segítségét Bobbynak a nyomozásban, de Bobby egyedül akar menni. Később ellátogat hozzá Ellie, akivel kedvesen elbeszélget, s megemlíti neki, azonnal visszaköltözik Southforkba, ha mellette döntött. Ellie-t nyomasztja a szabad választás terhe.

Donna és Ray: Washingtonban beszélget Dave-vel s elmondja neki, valóban szereti Rayt, de ő mint gyermeke anyját várná haza, nem mint feleségét. Dave próbálja nyugtatni az asszonyt. Befektetőkkel tárgyal, akik a szokásos pletykákra felülve bombázzák kérdésekkel, kijelentésekkel, melyet próbál diplomatikusan elhárítani, s megoldást találni rájuk.
Ray egyre többet találkozgat Jennával, s elmondja neki, szívesen segít neki bármikor bármiben, ha a nő úgy érzi. Felajánlja segítségét ő is Bobbynak, de a férfi hajthatatlan és makacs. Egyedül vág útnak Dél-Amerikába.

Jenna: keményen nekiesik Bobbynak, amiért Pamela azzal a megdöbbentő kéréssel fordult hozzá. Ordítva mondja neki, megtartja a gyereket, de soha nem akarja látni Bobbyt, sem úgy, mint volt szerelmét, sem úgy, mint gyermeke apját. Később kissé lehiggad, mikor közli vele Ray, hogy a Ewing fiúk nagy bajban vannak.