agavve
2009.07.23
|
|
0 0
979
|
Engem egyébként még az is elgondolkodtat, hogy ugyebár az E és F épület lakásaira vonatkozó adásvételi szerződésekbe elvileg bekerült egy plusz bekezdés, ami arra nyújt a leendő tulajdonosokonak garanciát, hogy ha a birtokbaadás napjáig nem lesz teher/per stb. mentes az ingatlan, a beruházó vállalja, hogy az ügyfél elállhat a szerződéstől, visszafizeti a pénzt, sőt egyéb költségeket is áll, ami emiatt igazoltan kárként érhette a vevőt stb (enélkül a kiegészítés nélkül bajosan tudták volna értékesíteni az új lakásokat). Az A,B,C,D lakóknak még csak annyi szerepelt a szerződésükben, hogy az eladó szavatolja a per- és tehermentességet a birtokbaadás napján oszt' jó napot (na és ha nem, akkor ugyebár mi van? semmi)... Szóval mivel nem valószínű, hogy az E és F birtokbaadására lekerülne a perfeljegyzés a tulajdoni lapról, és az új tulajdonosoknak tényleg a kezükben van egy ilyen szerződés (láttam már valakit, aki ilyen szerződést lobogtatott a kezében, tételezzük fel, hogy nem egy olimpiás beépített ember volt :-), vajon tömegesen fognak élni a pénzvisszafizetés lehetőségével és szépen elszállingóznak az új lépcsőházakból? Ha van egy kis eszük, akkor nyilván igen, de ez nekünk se jelentene sok jót, ha az Olimpia (Real-Pr.) emiatt netán csődöt jelent. Mint már említettem, nem vagyok jogász, de ha a fórumozók közt akadna valaki, aki jártas ilyesmikben, esetleg kiigazíthatná a gondolataimat, ha nem jól tudom, mert természetesen nem a pánikkeltés a célom, csak próbálom józan paraszti ésszel végiggondolni a dolgokat. |
|