ati86 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 360
228. rész- A látszat néha csal

Jockey: megbeszélést folytat Colhunnal, egy lehetséges katonai magánakcióról az arab térségben az alacsony amerikai olajárak miatt. Mindent titkosan akar megszervezni, s még a nevét sem szeretné hallani, ha az akció létrejön. A megbeszélésen már konkrétnak tűnő tervekről is szó esett. Magánéletében nincs túl nagy változás, Mandy fehérneműs képe egy újságban azonban felizgatja, s utasítja a nőt, hogy azonnal hagyjon fel a modellkedéssel, mert szerinte erkölcsileg megkérdőjelezhető foglalatosság. A nő megtenné neki, ha odaköltözhet Southforkba, s Jockeyt elhagyja Samantha. Wes Parmelee Jockként bemutatkozva fiának szólítja, aki az egészet egy okos kis trükknek gondolja, s felszólítja az agg embert, hogy hagyja el Dallast, amilyen gyorsan csak tudja. Miután a férfi bejelenti távozási szándékát, utoljára még felemlíti neki és Bobbynak a legendás vadászatot, mikor Jock súlyosan megsérült, s amelyről csak ők tudhatnak. A családi eset megemlítése hallatán tátva marad a szája.

Bobby: az olajvállalat ügyei, és az akörüli finanszírozási gondok kötik le minden idejét. West ő sem veszi komolyan, s egyik este meglátogatja Rayjel a motelszobájában. Utasítja, hogy szálljon ki az életükből, mert nekik csak egy apjuk volt, s az meghalt. Parmelee pedig továbbra is erősködik. Miután Wes beszámol arról a bizalmas vadászatos esetről, amelyben csak ő, Ray, Jockey és Jock volt érintett, elbizonytalanodik, s nem jut szóhoz a beszámoló kapcsán.

Samantha: minden adandó alkalmat megragad, hogy férjébe köthessen, s cukkolhassa. A Mandy-fotót is közvetve odadugja elé, hogy attól a család szeme láttára zavarba jöjjön. A parmelees történet, s Ellie problémája őt is megviseli, s próbál anyósának mindenben segíteni, miközben férjét minél inkább ki akarja készíteni.

Pamela: nem volt sok szerepe azon túl, hogy Bobbyt támogatja az Ál-Jock-ügyben. Kételkedik abban, hogy ő lenne Jock. Hosszas huzavona után végül odaadja Cliffnek az ígért pénzt, de bátyja terveivel, s módszereivel továbbra sem ért egyet.

Cliff: Jock "visszatérését" nevetségesnek tartja, s csak cinikusan nevet az egészen. A legjobb viccnek azt tartja, vajon Jockey hogy reagál apja visszatértére. Miután Pamela érzéketlennek, s az emberi kapcsolatokra teljesen alkalmatlannak tartja őt, elhatározza, hogy engesztelésül meghívja ebédelni felpaprikásodott hugicáját.

Ellie: Miután Punknak és neki elmesélte Parmelee a vele történteket azon a bizonyos viharos repülésről, elbizonytalanodik, s tanácstalan lesz a Jock ügyben. Józan esze azt diktálja, hogy nem szabd hinni a férfinak, ugyanakkor az olyan dolgokat tud Punkról és róla, illetve a repülés körülményiről a dzsungelben, hogy realitásérzéket megingatja, s elbizonytalanodik. Bobby próbálja megnyugtatni anyját a férfi szélhámosságáról.

Clayton: felszólítja West, hogy azonnal hagyja el Dallast, ha nem akar súlyos összetűzést. Kiáll Ellie mellett, s figyelmezteti a betolakodót, hogy mindent megtesz feleségéért, s az utolsó pillanatig nem engedi, hogy Ellie-t elvegye tőle.

Donna és Ray: Ray Bobbynak segít a weses ügyben, s ő az, aki talán leginkább úgy hiszi, valóban lehet Jock a férfi. Mindvégig kissé furcsának tartja az idegent, de ugyanakkor közelállónak is.
Donna visszaérkezik Dallasból, amire még Ray sem számított. Elmondja neki, hogy többször is kereste férjét, de sajnos nem volt otthon. Tulajdonképp egy egy csendesebb periódus kezdődött köztük. Donna élvezi a munkáját, habár a tennivalót meglehetősen soknak tartja.

Jenna: Nem volt szinte szerepe

Jack: meglátogatja volt felesége, April Stevens, aki, egy hivatalos bírói végzésre hivatkozva, joggal tarthat igény 5 éven keresztül férje jövedelmének felére. Ezzel a Ewing Olajtársaság 10%-ából 5% törvény szerint jár neki.

Jamie: úgyszintén hanyagolták
Előzmény: ati86 (359)