pernahajder Creative Commons License 2009.07.16 0 0 19367

Kösz Hókáj, kedves vagy.

 

Úgy volt, hogy megyek (még ha macsek nem is lesz ott), már bevásároltam a rozskenyeret és rozslisztet is, csak hogy Pixynek szervíroztathassam a pincérrel a kvászt levélke kíséretében: "Kedves Benőke! Nem mondta pernahajder bácsi, hogy füllenteni nem szabad?" (Azért elég szenyó vagyok, nem?)

 

De sajnos közbeszólt a nagypolitika, úgyis mint válságkezelés.

 

A kis szkíta-hun-avar származék "finnugornak" múlt héten kellett volna beadni a járványos agyhártyagyulladás elleni védőoltást. De egy válságkezelő januári eü-miniszteri rendelet szerint a háziorvos gyermekszakorvosi szakvizsga nélkül ezt egyáltalán nem írhatja fel, ellenben a gyógyszerész (!!!!!!, nyilván a legjobb diagnoszta a faluban!, gyermekszakorvosi szakvizsga nélkül is!) háromésfélszeres árért igen.

 

Háziorvosunkkal megállapodtunk, hogy kapcsolatait igénybe veszi és a jövő héten alapáron olt. Biztonság kedvéért saját gyermekszakorvos barátunkkal is lebeszéltük, ő is a jövő hétre igérte.

 

A kullancs nyilván fülelt. És még időben, három napja csípett bele. Most itt rohangálunk kórházból gyerekorvoshoz és vissza. De a pír még látszik bőrön. Úgyhogy sajnos idegeskedéssel töltjük a holnapi napot és tán az egész hétvégét is.

Előzmény: Törölt nick (19353)