suexID Creative Commons License 2009.07.15 0 0 7381
Nem hiszem, hogy ezt a "fogalmazványt" úgy kellene értékelni, mint egy komoly szakmai tervezetet, sokkal inkább úgy, mint egy tömegközlekedő fiatal meglátásait egy adott helyzetről. Szerinted, ha a városvezetés és a Volán is egymás hátát fedezve ferdít a helyi médiában, és szinte semmiféle információt nem kap az állampolgár arról, hogy az általa megválasztott vezetőség mégis milyen döntéseket hoz a feje felett, akkor mégis mi alapján készítene tervezetet?

Hol látsz te konkrét időtartamot leírva például a Kunság Volánnal kötött szerződést illetően? Hol írt a polgármester úr arról, hogy mégis milyen feltételeket szabnak a helyi járat tekintetében a Volánnak? Ismertette-e a képviselőtestület állásfoglalását a polgármester úr a Volán működését illetően? - Én úgy vettem észre, hogy nem.

Helyette inkább közhelyekkel dobálózott, és ugyanazt a sablon szöveget írta le, amit évek óta szajkóz a helyi média: a képviselők hamarosan tárgyalják a tervezetet, hamarosan jönnek a nagy átszervezések, lesznek helyek, ahol kellemetlenül fogja érinteni az embereket az átszervezés. Magyarán, semmiféle konkrét elképzelésről nincsen szó. És tudod, hogy mi ebben az igazán rossz? Az, hogy megint Kecskemét lakóinak megkérdezése nélkül készül döntést hozni a két fél, vagyis a Volán és az önkormányzat. Ha egyáltalán valaha készen lesz a tervezet, és valaha meg is tárgyalják az illetékesek, az megint a legkevésbé fogja az utazóközönség igényeit tükrözni, sokkal inkább lesz egy gazdaságosság jegyében született koncepció, mintsem utasbarát átszervezés.