Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.07.14 0 0 90323

De vmiért úgy érzem, nem fogsz ezen elgondolkodni

 

 

 

Nyertél.

 

Tényleg nem fogok. Viszont nem hiszem, hogy meglepetés érne téged, hiszen előre megmondtam: [te is] azt gondolsz a pénzrendszerről, amit csak szeretnél. Meg úgy általában bármiről. Mindenki más is azt gondol bármiről, amit csak szeretne.

 

Én pl. azt gondolom, hogy azon kívül, hogy én magam alaposabban utánajártam ennek-annak, semmiféle értelme nem volt sem fórumot sem blogot sem semmi ilyesmit írni. Embereket elgondolkodtatni, meggyőzni... tök felesleges, kár a gőzért. Általában úgysem sikerül, és ha véletlenül mégis, abban se feltétlenül sok a köszönet, minthogy nem biztos, hogy akkor jó a gyereknek, amikor már nem hisz a Télapóban, meg az se biztos, hogy annak van 'igaza', akinek végül sikerült a másik meggyőzése.

 

De nem akarok én meggyőzni senkit semmiről. Téged pl. a pénzrendszer működéséről nem akarlak. Másokat arról nem akarok, hogy a Föld kering a Nap körül és nem fordítva.

 

Felőlem aztán hihetitek azt is, hogy lapos. Tom Friedman is megmondta, megírta: kapott is érte Pulitzer-díjat pár éve. Hát akkor a Föld lapos, oké-zsoké. Nekem mindegy, akár szavazni is lehet róla -- azt javaslom, legyen mostantól a kozmológia is demokratikus, hogy beköszönthessen az igazán univerzális véleményszabadság.

 

Több mondandóm nincs.

Előzmény: slowrunner (90285)