ati86 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 351
226. rész - A király
Rendezte: Leonard Katzman

Jockey: Az arab országok olajdömpingje ellen irányuló üzleti akciókra készül társaival, miközben Mandyvel találkozgat. Egy alkalommal észreveszik Mandy követőjét, és kifaggatja a titokzatos követőt, viszont nem tud kiszedni belőle semmit. Később, egy megszervezett akció keretében, Mcsween és az emberei elfogják a pasast, akiről kiderül, hogy magánnyomozó. Megzsarolja, s követeli, hogy szálljon le róla és szeretőjéről. A nyomozó bólintással válaszol arra, hogy Samantha bérelte fel. Később összefut feleségével, de egy szokásos elejtett sziporkán kívül nem történik semmi.

Bobby: A Ewing-mező robbantása körüli problémák kötik le figyelmét. A robbantó felesége felkeresi irodájában, s azt kéri tőle, hogy segítsen az amúgy, magát önként feljelentő férjén, aki ittas állapotban, elkeseredettségében gyújtotta fel a mezőt. Kéri, hogy látogassa meg a börtönben, s próbáljon valami módon segíteni rajta. Bobby eleinte vonakodik, s furcsállja az egész helyzetet, de végül Pamela nyomására beleegyezik a találkozóba. Mikor odaérnek a megbeszélt helyre, a tettes már felakasztja magát cellájában. Egy alkalommal meglátogatja Rayt, akinek kifejezi háláját mindazért, amit Jennáért tett a költöztetés során.

Samantha: egy modellügynökség irányításába fog, ahol szebbnél szebb modellek vonulnak fel előtte, de neki egyik sem tetszik. Eltökélt szándéka, hogy Mandy Wingert szerződtesse, aki nem mellesleg férje szeretője, s óriási szexuális vonzerővel rendelkezik.

Pamela: Bobbynak segédkezik a Ewing-tűz körüli eseményekben. Ráveszi férjét arra, hogy bár elítélendő, amit a gyújtogató művelt, mégis segítsen rajta. Jennával beszélnek a jövőről, Bobbyról. Próbálja megérteni Jenna érzéseit, aki még mindig azt állítja, mindennek ellenére szereti Bobbyt.

Ellie: Wes Parmeleevel volt két jelenete. Egyik alkalommal számlákat hozott neki az idősödő gondnok, a következő alkalommal már Ellie kereste. Mikor az üres házba belépett, Jock személyes tárgyait találta a gondnoknál. Értetlenkedve és meglepődve kérdezte a férfit, vajon hogy kerültek hozzá volt férje holmijai, aki a dél-amerikai dzsungelben eltűnt és életét vesztette. A férfi magabiztosan állítja, hogy a tárgyak mindig is az övék voltak. Ellie dermedten mered a férfira.

Clayton: ma nem szerepelt

Ray és Donna: Dave Culver szenátor érkezik Southforkba, ahol Donnával értekezik. Egyre inkább beleveti magát a politikába, s magát is egyre fontosabbnak, hasznosabbnak gondolja. A végén csatlakozik Dave-kez a washingtoni útra, ám előtte Rayjel beszélget. Döntésre nem jutnak, de már egyre távolabb kerülnek egymástól, s egyéni céljaikat már nem képesek, s nem is akarják háttérbe szorítani a kapcsolatukért.
Ray Jennánál vacsorázik, ahol egyre nehezebb megfékezni a serdülő Charlie-t. Őszinte vallomást tesz Jennának az egykori Pamela-szerelemről, s arról, hogy az ő helyzete is hasonló az övéhez. Jennával egyre bizalmasabb viszony alakul ki, s a szépségét is megemlíti neki.

Jenna: Pamelával volt fontos jelenete. Közli vele, hogy továbbra is szereti Bobbyt, de nem tud emelt főve búcsút inteni neki, s nyugodt szívvel gratulálni Pameláéknak. Ray próbálja lelki világát ápolni egyrészt Bobby, másrészt az egyre kezelhetetlenebb lánya miatt.