-=Zsoca=- Creative Commons License 2009.07.13 0 0 42
Üdv. mindenkinek!

Egy Indesit IDL55 mosogatógépünk van, bekapcsolás után egy-két percig teszi a dolgát, majd az első és a harmadik led kezd villogni a négyből és leereszti a vizet, majd kisvártatva leáll (ledek persze villognak tovább).

Víz nem folyik a gépből sehová és a mosogatótérben is alig marad, tehát leengedi rendesen. A fűtőszál megy rendesen, nem hibás, nem zárlatos. A vízszintmérő tiszta, jól működik.

Szerelők nézték már, de láthatólag nem igazán voltak képben, fogalmuk sem volt jóformán semmiről... Aztán egy-két kisebb próbálkozás, vizsgálgatás után rávágták, hogy biztosan vezérlőpanel hibás, ami 30eFt-ba kerül és kész. Miután közöltem, hogy azt végképp nem fogok benne olyan drágán cseréltetni, elkérték a bevizsgálás+kiszállás díját és ennyi.

Én azért még utána szeretnék járni a dolognak, mert a gép kb. másfél évig volt használva és nagyon nehezemre esik elhinni, hogy egy ilyen márkás, fiatal és drága gépben csak úgy tönkremegy a vezérlő panel.

Ráadásul a jelenség először nagyon ritkán jelentkezett, majd egyre sűrűbben és úgy állt be állandóra. Ez egyáltalán nem jellemző elektronikus, vezérlőpaneli hibára, ott vagy elszáll vmi azonnal, vagy nem.

Erre szeretnék kérni tőletek ötleteket, hogy mi lehet még a gond. Ha esetleg volna köztetek egy lelkiismeretes szerelő, aki meg tudná nézni a gépet (Bp. XV.ker.) és csak akkor kérne el pénzt, hogyha sikerül megjavítania, annak örülnék a legjobban és biztosan vele szereltetnénk a többi készülékünket is, sőt mindenkinek őt ajánlanánk.

Bármilyen ötletet, javaslatot is szívesen fogadok.