ösztöke Creative Commons License 2009.07.13 0 0 983
Kedves oncogito!

Nem tudom mit értesz konkrétan új dolgon. Egy téma megvitatásál nekem fontos, hogy a témánál maradjunk és az alap: a példázat nem változott meg, nem lehet egyszerűen átlépni rajta, mint ahogy az írás sem bontható fel. (azaz egyik rész nem állítható szembe, nem oldja fel a másikat, így az ellenségről való írásrészek sem a vitatottat)

ha példát akarnék számtalant tudok az apostoloktól: János nem hozott be új és új dolgot, azt mondta, "nem új parancsolatot írok néktek, hanem régi parancsolatot", ez a parancsolat az, amit Jakab királyi törvénynek mond, és ami a keskeny út is. -> Nem tudom ez a gondolat elhangzott-e már így (szerintem nem)? :)

Sajnálom, hogy csak annyit veszel le a vitánkból, hogy csak ismétlek. Szerintem fontos ismételni is, de az ismétlés esetében is be-bejön néhány újabb gondolat, de az alapok nem változnak, az írás ugyanaz, sőt Isten is amolyan Kőszila.

Nekem azért sokat jelentett ez a topic (habár inkább olvasója voltam), mert tartalmas és fórumon már ritkán találni olyat, ahol tényleg érdemi vita lenne olyan témában, ami érdekel is. Ha új gondolataid vannak, írd le bőven: ígérem nem írok rá érvet se semmit, hanem elgondolkodok.


Örömöt Neked! :)

Üdv
Előzmény: oncogito (982)