J.K.F. Creative Commons License 2009.07.11 0 0 172640
Gázló 2009

Mondjuk úgy, hogy túléltem.


A parkolásnál volt egy kis kalamajka, azt hittem, bárhova lehet állni, ami nincs szalaggal lekerítve. Először beálltam egy buszparkolóba, de onnan el lettem tanácsolva. Aztán átparkoltam máshova, hát nem kiderült, hogy ott se szabad? :o)))

A túrán már előre vártam a sarat, hogy végre tényleg olyan dzsuvás lehessek, ahogy az egy montistól elvárható. Hát volt is sár, főleg az első szakaszokon, de aztán a sok murvás résznek köszönhetően már jóval kevesebb jutott belőle.

A Kőris hegyről lejövet a 45.km-nél viszont sikerült ügyesen kisodródnom 35-40-es tempónál az aszfalt szélére, ahol egy hosszanti aszfaltgöröngy csúnyán megvezette az egyik kereket, én pedig ennek hatására megpróbáltam önnön testemmel megkarcolni az aszfaltot. Jelentem az aszfalt volt az erősebb... :(((

Eredmény néhány csúnyább mély seb a bal térdemen és könyökömön, valamint egy kevésbé vészes ám ritka ronda horzsolt seb a bal combom teljes elülső felületén. A bringa is kapott sajna: a felső tetejét behorpasztotta a fékváltókar és a kormányszarvak is kaptak a betonból.

Elment negyed óra a sebkötözéssel és -tisztítással, aztán tovább indultunk Robival. Innentől kezdve inkább a túlélésre játszottam (elvégre még kb 60km volt hátra), a teljesítmény kevésbé tűnt fontosnak. A vinyei Pokol csárdánál még egyszer átkötöztem a sebeimet, meg visszafordítottam a 10-15°-kal elfordult stucnit és már indultunk is tovább. Bakonybélig nem történt semmi különös, egész tűrhetően ment a tekerés. Útitársam Robi azonban kezdett elfáradni, kevés volt neki az idei edzés. Persze az emelkedőkön azért csak alig bírtam kapaszkodni utána. :o)

Bakonybél után a Hajag megint csak hozta szokásos "formáját", izzasztó volt. Pedig a szintrajzon olyan kis ártatlan buckának néz ki. A csúcs után viszont szépen lecsorogtunk a célig, alig-alig kellett tekerni.


Nettó idő: 05:48:55
Bruttó idő: 07:00:32

Szint:
1680m, Polar RS800CX
1631m, Garmin GPSMAP 60CSx
1694m, 60CSx által rögzített track itthoni feldolgozása PC-n


Utózönge: a túra után a rendezői sátornál rákérdezve kaptunk egy segítőkész tippet, hol érdemes pizzát venni. Finom volt, bár furcsálltam, hogy a "közepes" pizza errefelé 45cm-est jelent. Ráadásul vérlázítóan olcsón!!! :D