ati86 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 350
225. rész - Valamit valamiért
Rendezte: Michael Preece

Jockey: részt vesz a Bobby és Jeremy Wendell által megbeszélt vacsorán, ahol rájön, Jeremy voltaképpen be akarja kebelezni a Ewing olajtársaságot a krízis közepette. Óva inti Bobbyt a kigyulladt mező újraindításától, ugyanis szerinte ez hosszútávon csak a cég leépülését hozhatja. Jack 10 %-ára fáj a foga, s mivel nem tudja megszerezni, figyelmezteti Jacket, hogy nem kívánatos vendég a Ewing-házban. Emellett Mcsweennel nyomoztat a férfi múltja után. Később Mandyhez rohan, mert észreveszi, hogy figyelik, s pánikba esik. Eközben próbálja nyugtatni a megrémült teremtést. A film végén a leszerelt tábornokkal filozofál egy lehetséges katonai akcióról az arab országok ellen az USA-beli olajdömpingjük miatt.

Bobby: megkeresi egyik munkása, s azt közli vele, hogy óriási hiba a mezőt lezárni, mert a munkások abból élnek, s sokakat a kilátástalanság ösztönöz meggondolatlan cselekedetekre. Bobby már majdnem megnyitná a mezőt, mikor Jockey óva inti a "meggondolatlan cselekedettől". Egy telefonos megbeszélés után Jeremy Wendellel tárgyal a Ewing olajtársaság jövőbeli sorsáról. Jockey gyorsan átlát a szitán, s bátyjával egyetértve elvetik a West Star ajánlatát. Ezután Christopherrel fürdőzik és játszadozik a medencében. Pamelával már lélekben az esküvőre készülnek, s bájosan édelegnek egymással.

Samantha: elhatározza, hogy nem fog többé inni, s valami olyan foglalatosságot keres magának, aminek több értelme van annál. Mindet elkövet, hogy Jockeyval incselkedjen, s egy pornólap is érkezik férjéhez Southforkban. Hogy döntésének nyomatékot adjon, elmegy egy ruhaüzletbe, s megvásárolja annak tulajdonjogát. A tulajnak egy tisztessége csekket állít ki 50 000 dollárról, de jelzi neki, hogy a boltban maradhat eladónak.

Pamela: már az esküvői ruhák között válogat Jamie-vel, s Bobbyval a medenceparton édeleg. Később elmegy vacsorára Southforkban, ahol mindenki szívesen fogadja, kivéve Jockey, aki a háta közepére sem kívánja öccse volt és leendőbeli feleségét.

Cliff: nyomasztja a Jamie-vel való kapcsolata, valami hiányzik neki, s úgy érzi, feszültséggel terhes emiatt. Jamie próbálja nyugtatgatni, hogy ez nem ő miatta van, csak túlvállalta magát férje. Továbbra is lebegteti a válás lehetőségét. Míg a vazektómiás ürügy még inkább elfogadható volt, bár az sem nagyon, ez már inkább gyomorforgató és ízléstelen, hogy valaki így próbáljon szabadulni valakitől. Donnával tárgyal a washingtoni lobbiról, majd később Jackkel beszélget, s magasról beszél neki, miszerint ő megmondta, a nagy Jockey bácsi mindenkit tönkretesz. Megvásárolná Jack részét, hogy azzal visszavágjon Jockeynak, de az ifjú nem adja.

Ellie: megismeri az új gondnokot, akire mély benyomást tesz a ranch úrnője. Samanthának próbál lelkiekben segíteni az alkoholfüggőségből való kikecmergéshez.

Clayton: bemutatja Wes-t Ellienek, s nagyon elégedett a munkájával. Ellienek segít az esti vacsora és Pamela fogadásának megszervezésében.

Donna és Ray: Ray Jennának segít a költözésben, s egy lóvásárlás után meglátogatja az új házban. Kicsit tapintatlan megjegyzést tesz Pameláékról. Házassága Donnával már egyre nagyobb törésvonalat mutat, s egy kiadós beszélgetés alkalmával rávilágít arra, hogy két teljesen különböző ember próbál együtt élni, de nem megy, mert ezek az akadályok leküzdhetetlenek. Leszámol illúzióival, s elmondja Donnának, lehet, nem ő az ideális felség számára. Donna is hasonlóképp érez, bár még nem tör ki belőle az érzés, s a problémák elől pedig mindinkább a politika világába menekül.

Jenna: nem sok szerepe volt ma sem