ati86 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 344
224. rész - A régi kerékvágásban
A történet az előző rész folytatása, rendezte Leonard Katzman

Jockey: házassága továbbra is romokban hever, s Samantha mielőbbi kipenderítését tervezi. Egyik este egy üveg vodkát visz fel feleségének, aki azonban elküldi férjét, s a vodkás is visszaküldi neki. Mandynek megígéri, hogy hamarosan elküldi feleségét, s minden probléma elhárul előttük. Donnát arra akarja rávenni, hogy politikai-közvetítői vezetőszerepet vállaljon az olajvállalkozók segítésével Washingtonban. Mögöttes célja azonban Cliff Barnes hosszútávú ellehetetlenítése. A kigyulladt Ewing olajkút miatt Bobbyval konzultál, és nehezményezi, hogy nem szólt neki hamarabb a tűzesetről. Éppen Mandyvel vacsorázik, mikor egy magánnyomozó figyeli őt és kedvesét. Jennának at tanácsolja, hogy maradjon Southforkban, hogy bármikor találkozhassanak, s Charlie is jól érezze magát. Látszólagos nagyvonalúsága mögött aljas érdek húzódik meg, hogy Pamela és Bobby kapcsolata tönkremenjen.

Bobby: a visszatérése majdnem zökkenőmentes volt, a mai részben már egyáltalán nem érződött a gyors váltás, Bobby ismét újra a régi a szerepében. Értesítik a Ewing kút kigyulladásáról, s végül sikerül megfékezni a tüzet a közreműködésével. Szándékos robbantást sejt, s úgy akarja elejét venni az esetnek, hogy egy időre leállítja a kitermelést a mezőn. Evvel időt nyerve, s remélve, hogy a tettes előkerül. Pamelával már a közös jövőt tervezik, s még a kissé vonakodó Cliff is már az enyhülés jeleit mutatja. Jamie meghívja őt és Pamelát vacsorára. Jockey és Bobby együtt mutatják be Donnát az olajvállalkozók előtt, aki kellő politikai tapasztalattal rendelkezve az érdekképviselet élére áll.

Samantha: alkolholizmusa továbbra is tart, s eközben Mandyvel találkozik. A nő magasról és fölényesen beszél neki Jockeyról, aki szerint azért hagyta el Jockey szexuális értelemben nejét, mert képtelen lemondani az alkoholról, s már a teste sem a régi. Samantha figyelmezteti Mandyt, hogy a Jockeyval való kapcsolata csak ideig-óráig tarthat, ugyanis vissza fog menni őhozzá. Elmondja még azt is, hogy Jockey mindent és mindenkit tönkretesz, mellette nem lehet boldog az ember. Egy este becsalja magához Jockeyt, hogy lássa, valóban nem kívánja-e a nőt. Mikor bebizonyosodik ennek ellenkezőjéről, ellöki magától, s figyelmezteti, többé semmi köze sem lehet hozzá. Elmondja azt is, hogy most már talált egy fontosabb célt az italozásnál, s képes letenni az üveget. Egy magánnyomozót bérel fel férje és Mandy figyeltetésére.

Pamela: Samanthával ebédel egyik alkalommal, mikor észreveszi, hogy a nő újból iszik. Próbálja jobb útra téríteni az alkoholproblémákkal küzdő asszonyt, de egyelőre hajthatatlan, s nem lát más kiutat. Részt vesz Cliff vacsorameghívásán Bobbyval. Donna jelöltetésében, annak ellenére, hogy sokra tartja, a Cliff elleni akciót látja, de Bobby próbálja nyugtatni, hogy ez nem így van.

Cliff: az olajvállalkozói lobbi folyamata köti le minden percét, s mindenkin átgázol, aki hátráltatni akarja, vagy tanácsot adni neki. Feleségét, Jamie-t is keményen leteremti, amiért az tanácsokkal látta el, s figyelmezteti, hogy az akció nem Cliff ötlete volt. Megismerkedik személyesen Jackkel. Megdöbbenve hallgatja, mikor Jockey, kaján vigyorgás közepette, bejelenti Donna Crebbs jelölését.

Ellie: Ma nem volt sok jelenete. Samantha és Donna társaságában reggelizett, s hallgatta Samantha panaszkodását.

Clayton: Rayjel intézte a farm ügyeit, s főgondnok keresésében és kiválasztásában segített neki.

Donna: a mai rész egyértelműen Donna jelölése körül forgott. A Rayjel való kapcsolata továbbra is aggasztó. Egy alkalommal ellátogat a közös házukhoz, de gyorsan visszafordulva onnan, kissé elgondolkodva, elhajt. Többek között a házassága kilátástalansága miatt fogadja el egy kis gondolkodási idő után Jockey kecsegtető ajánlatát.

Ray: kapcsolata feleségével meglehetősen rossza, a mi részben már nem is beszéltek egymással. Jennának segít új házat keresni, s próbál kommunikálni vele, most, hogy feleségével már képtelen. Problémái elől menekülve a munkába temetkezik, s a főgondnokot keres a farmra Claytonnal. Egy Wes Parmelee nevezetű idősebb urat vesznek fel a farm rendezésére, aki meglehetősen furcsa ember. A film végén egy képet vesz elő holmijaiból, amin a fiatal Ellie Southworth képe látható.

Jenna: most, hogy Bobby Pamelát választotta, nem látja értelmét, hogy Soutforkban maradjon. Még Jockey ellenvetése sem tántorítja el céljától, s elhagyja a ranchet. Ray segít neki az új házba beköltözni. Problémáit Charlie ellenkezése is tetézi, aki nem szeretné elhagyni a farmot és a lovakat.