sziasztok.
most olvastam végig a forumot, sok érdekes dolgot megtudtam. decemberben költöztünk a családdal a saját kertes házunkba, és itt már én redezem be a kertet. berendezek a családnak egy pihenőrészt, ami körben bokrokkal és fákkal lesz beültetve( galagonya , kökény, tüztövis, bodza, berkenye stb. ), honos növények, mivel szeretném a kertbe csalogatni a madarakat , lepkéket, bogarakat, békákat.
ez a bevezető, amiért leirtam, hogy ide szeretnék fürjet ( és mellé fogjot is), hogy a tél kivételével a kertben legyenek. a kérdésem, milyen magas legyen a kerités, hogy ne repüljenek ki? nem törpe fürjet akarok, valami nagyobb testüt, amit meg is tudok szeliditeni. a bokrok alatt biztonságban lehet a gyerekektől ha nyugalomra vágyik( persze télire és rossz időre lesz házikó külön.)nem gazdasági állatnak kell, és nem is akarok sokat, csak annyit, hogy jól érezzék magukat. ezz mennyi legyen? 10-20 darab?
köszönöm a választ, és még azt is kérdezném, hogy külön nekik valamilyen növényt ültessek-e? amit szeret, ahová elbujni szeret stb.
üdv. baksus.