ati86 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 343
223. rész - A visszatérés

Az epizód egy kis háttérmagyarázatot követel. A történet visszaugrott a 191. részhez, ahol Bobby megkéri újból Pamela kezét Lucy esküvője után, s ott is alszik Pamela házában. Itt még a valóságban vagyunk, Bobbyék leoltják a lámpát, s aludni térnek.
Ray és Donna miatt meglehetősen feszült a hangulat, mivel Donna kis olajvállalkozása sikeres, s még nagyobb profitra szeretne szert tenni. Ray emiatt önsajnáltatásba menekül, s semmire sem tartja magát Donna mellett, amiért persze feleségét okolja. Békülékeny hangot üt meg egy southforki esti órán Donnával a kis jövevény jövendőbeli érkezése miatt, de Donna képtelen az oldódásra.
Jenna és Bobby is kölcsönösen elbizonytalanodik az esküvőjüket illetően, de Jenna lesz az, aki a kezdő lépést megteszi a probléma feloldása felé.
Samantha újból inni kezdett Jockey és a fia iránt érzett önvád miatt. Jockey a mihamarabbi elköltözését sürgeti Samanthának, miközben Mandyvel tölti édes perceit, de ez egy csöppet sem érdekli a nőt.
Cliff és Jamie elvesztik a pert, s Cliff csak saját kudarcát látja az egészben, s a Ewingokat hibáztatja érte.

És akkor ugrás a 223. részre, mely a 9. évad nyitórésze, s egyben Bobby visszatérése, a realitásba való újbóli csöppenés.

Jockey: egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül a cég az alacsony olajfelvásárlási ár miatt, ami nagyon nyugtalanítja. Próbál partnereket szerezni, hogy az olaj árát magasabbra vihesse, de a költségcsökkentés eléréséhez embereket is el kell küldenie. Mandy nyugtatni próbálja, s sürgeti Samantha eltávolítását Southforkból. Jockey megtudja Bobbytól, hogy öccse hamarosan újból feleségül veszi Pamelát, s egy csöppet sem tetszik neki. Ismét újabb aljasságon gondolkodik. Jack 10 %-nyi részesedésére fáj a foga, s mindent el akar követni, hogy kitegye a szűrét a társaságból.

Samantha: Nem volt sok szerepe, csak a Ewing férfiakat szidta, s Ellie szemére vetette, hogy egy rendes férj ott hon lenne az asszonyokkal.

Bobby: először láthattuk ma 29 rész után. Miután az esti lefekvés után reggel letusol, s elmegy a házból, megígéri Pamelának, hogy Jennának megmondja, őt veszi feleségül. A hírt elmondja Jennának, hogy Pamelát szereti, mire a nő ingerülten távozik Bobby mellől. Bobby figyelmezteti bátyát, nehogy aljasságon törje a fejét Pamela visszatérését illetően, ugyanis újra feleségül veszi a nőt.

Pamela: megdermedve szegezi tekintetét a zuhanyzó Bobbyra. Elmondja neki, hogy mit álmodott róla, hogy meghalt meg egyebek, s Bobby nyugtatni próbálja Pamelát a rossz álom után. A kijáratnál biztonságképpen hátranéz, jön-e valami gyanús jármű. Elmondja Cliffnek a hírt, hogy Bobby újra feleségül veszi, mire az kikelve magából a régi viszályra figyelmeztet. A medencében játszadozik a kis Christopherrel, aki nagyon örül szülei újbóli egybekelésének.

Jenna: nehezen veszi tudomásul Bobby döntését, értetlenkedve tekint rá, s szinte követeli, hogy Bobby ennyi idő után feleségül vegye, majd miután ez teljességgel lehetetlen, a haraggal vegyes fájdalomérzet kíséretében elmenekül Bobbytól.

Cliff: a tárgyalás után rengeteg pénzt vesztett, s az olaj ára is alacsony, ezért be akarja vonni a Kartellt egy lobbiba, hogy pénzt gyűjtsenek annak érdekében, hogy megmenekülhessenek az olajvállalkozók az alacsony olajár okozta esetleges katasztrófától. Jamie-t is keményen leszidja, kioktatóan beszél vele, figyelemre sem méltatja, pedig az próbált neki tanácsot adni olajügyekben. Ellenzi Pamela esküvőjét Bobbyval, s arra figyelmezteti, minden úgy fog folytatódni, ahogy régen, s soha nem lesz béke a Ewingok és a Barnesszok között. Érveit persze saját szempontjai alapján építi fel.

Ellie: Erősen megfedte Samanthát a Ewing férfiakra tett kijelentése miatt. Próbálja Jenna lelkét ápolni, de a nő nem hajlandó senkivel beszélni. Szeretné, ha Clayton minél több időt töltene vele, s felszámolná a houstoni ügyködését. A fortworthi marhavásárra mennek Claytonnal és Rayjel.

Clayton: Rayjel beszélget a farmról, a gazdaságról. Ray szeretne egy önálló vállalkozást indítani, s ebbe ő is szívesen becsatlakozna társként. Elkíséri Rayt a fortworthi marhavásárra.

Ray: A Donnával való kapcsolata egyre aggasztóbb, elbeszélnek egymás mellett. Megmutatja feleségének az új házat, melyben közös jövőjüket képzeli el, de a terv nem jár sikerrel. Egy vállalkozásba akar belekezdeni, hogy önértékelése helyreálljon, s ebbe Claytont is be akarja vonni.

Donna: hajthatatlan, s megmondja Raynek, hogy egy gyerek és egy ház nem oldja meg önmagában alapvető problémáikat.