lg23 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 7340

Szerintem marha egyszerű a dolog: az, hogy 30 000 emberből egyet kiráncigálnak a stadion mögé, és ott elverik, azt nem veszed észre feltétlenül.

 

Ez a barátom is onnan tudta meg a dolgokat, hogy ő igen jelentős számú Újpest-drukkerrel dolgozott együtt az Izzóban. És ha másnap valaki kéken-lilán jött be, arról ugye gyorsan kiderült, hogy mit csinált, mit követett el....

 

Szóval egy átlagos meccsre járó ember nem feltétlenül veszi ezeket észre. Esetleg annyit, hogy volt egy renitens, akit elvittek. Ma is azt gondolja ilyenkor az ország 95%-a, hogy biztos megvolt rá az oka a biztonságiaknak. Akkor is. Aztán elterjed, hogy mi van.

 

Egyébként amennyire tudom, a korszak szelleme amúgy is az volt 1945 után, hogy valami új kezdődik, felejtsük el a hagyományokat, építsünk új országot, újítsunk meg mindent, szakítsuk meg az eddig működő dolgokat. Szóval ebben a szellemiségben nem volt annyira kirívó egy klubnév vagy klubszín megváltozása, mint egy hagyományokra épülő társadalomban a Horthy-rendszer alatt például... szóval a közember, aki akkoriban inkább a jó foci, mintsem a klubimádat miatt járt ki, nem nagyon törődött a klub nevével. Csak kicsit :-)

 

Teltház egyébként a gyári dolgozók miatt volt, de erről már írtam pár hónapja Ljungbergnek.

Előzmény: gazsi80 (7339)