ati86 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 334
222. (évadzáró) rész - A múlt fuvallata (1986)

Jockey: Angelica Nero ígéretesnek tűnő ajánlattal kecsegteti, aki az olajkutak forgalmának visszaesése miatt már régóta pénzgondokkal küzd. Angelica azt állítja, hogy fizetség ellenében olyan dokumentumokat kaphat, amellyel sok pénzhez juthat, elkerülve a csődöt, s megnyithatja újra olajkútjait. Bár Jockey belül vonakodik, s bizalmatlan, végül belemegy az Angelicás egyezkedésbe, s megállapodnak, hogy megkapja a szükséges információkat pénzért cserébe. Samantha figyelmezteti férjét a veszélyre, de Jockey a kivárásra játszik, s a haszon reményében megszervezi a találkozót Angelicával a Ewing irodában. A találkozó a nő késése után létrejön, de nem tart sokáig, ugyanis rendőrök veszik őrizetbe Angelicát. A táskába rejtett bombát már kibiztosította, így J.R-nak percei vannak csak hátra. Miután Jack is veszélybe van, felhívja, jól van-e, majd mikor Jockey hallja, hogy Jack nem válaszol, elindul segíteni neki, s a liftbe száll.

Ellie: A ház körül tevékenykedik, s szóba elegyedik a farm új gondnokával, Ben Stiversszel. Kíváncsian, de kissé kétkedve szemléli az új gondnokot, s az az érzése a nézőnek, Ellie ismeri valahonnan. A családjáról kérdezgeti az idős urat, aki meglehetősen szűkszavúan nyilatkozik róla, s bevallja, fiát elvesztette. Lázasan, de kissé megilletődve készül Pamela esküvőjére, s a meghatódottságtól elfojtva osztja meg Pamelával jókívánságait. Az esküvő utáni reggel Elindul Samantával megkeresni férjét, Claytont.

Clayton: sok szerepe nem volt a részben, Ellie oldalán örvendezett Pamela és Mark esküvőjének, valamint Jackkel beszélgetett a farm ügyeiről.

Samantha: Jockeyt figyelmezteti, hogy Angelica veszélyes nő, s a bárminemű találkozás kockázatos vele. Kérdőre vonja férjét, hogy miért nem hívta már a rendőrséget, de ekkor még nem tudja, Jockeynak más tervei vannak. Később találkozik Jamie-vel, s Pamelával, s a Jockeyval rendeződött kapcsolatáról áradozik.
Elkíséri Ellie-t Clayton keresésére, de Jockey féltése erősebb ennél, s utánamegy a Ewing irodába. Mikor belép a szobájába, egy erőteljes detonáció rázza meg az egészet, s az iroda felrobban.

Pamela: Markkal készül az esküvőjére, s nagyon boldog. Mark említi neki, hogy mivel beteg, nem tudja, mennyi van neki hátra, így ezt mérlegelni kell Pamelának. Kiáll a férfi mellett, s már a ceremóniára készülődnek. Meghallgatja Ellie jókívánságait, s házasságot köt Markkal. Reggel a zuhanyból ömlő víz csobogására ébred, s mikor kinyitja a tusoló ajtaját, volt férje jelenik meg előtte, Bobby James Ewing, aki Jó reggelttel köszönti a Csipkerózsika álmot álmodó szerelmét.

Donna-Ray: Ray lovagolni tanítja Tonit, aki kap egy gyönyörű lovat. Ravasznak nevezi el, s kilovagolnak. Jack ingyen oda akarja adni a földjét Raynek és Claytonnak, amit nem fogadnak el. Végül kompromisszumra jutnak, hogy jutányos áron adja el nekik.

Cliff: Rendeződni látszik a viszony ő és Jockey között, ami a partin is kitart köztük. Megfogadja, hogy soha többé nem a Jokey iránti ellenszenv fogja motiválni üzleti cselekedeteit, s megfogadja feleségének tett ígéretét.

Jamie és Jack: Előnyös üzleti ajánlatot tesz Raynek és Calytonnak, hogy vásárolják fel a rá eső részt a farmon. Mikor Jack éppen indulni készül az esküvő utáni reggel, autója felrobban, melyben Jamie ült.
Előzmény: ati86 (333)