olvasofiu Creative Commons License 2009.07.05 0 0 173
Már 2005-ben, mikor új közös képviselő lett szóvá tettem egy egyszerű levélben, hogy szeretném tudni kik a lejárt vízórások a társasházban, de egyszerű választ kaptam: vízvonal, és mellette a telefonszám. Lehet, hogy hibás vagyok, mert a közös képviselőt Bp egyik legjobb szakemberének tartottam, mert magas pozicióba volt beválasztva egy ismert egyesületbe, azután furcsa módon másik jött 1 éven belül ugyan onnan mármint a közös képviselő személye lett kicserélve. A miértre pletykát nem írok.
Ha egyszerűen nincs egy közgyűlésen beterjesztve már eleve a határozat akkor egyszerűen kinevetnek, hogyan gondolom, visszamenőleg ráadásul?
A 105 albetétből 18 önkormányzati tulajdon, és részéről sem hangzott el kifogás. Pedig gondolom akit az önkormányzat küld az egy szakember. Sőt idei közgyűlésen a mérésügyi törvényről is azt mondta abban szó sincs arról, amit állítottam: a lejárt hitelesítésű vízóra nem vízóra. Utólag megnéztem: én a kormányrendeletekkel egyberendezett törvényt láttam, és a kormányrendelet írja a vízóra is hitelesített mérőeszköz: lásd internet ott is fel van téve. A tulajdonosok felelősége az egész akiket szinte semmi nem érdekel, csak hogy minél kevesebbet kelljen fizetni, de szerintem indokolatlanul magas az is, még az sem érvényesül.

Az is probléma, hogy évek óta egy tulajdonos kb 25-40 megbízással érkezik, így már arról is vita volt, hogy akkor minek a megjelent tulajdonos rajta kívül, mert pl 40+18 szavazat esetén minden el van döntve. Az érdekelne, hogy a közgyűlésen jogom van-e megtudni kik a megbízok, felírnám kik azok, hogy a pletyka helyett akár a tulajdonosoktól tudakolnám adtak-e egyáltalán megbízást, és tudnak-e arról, hogy milyen helyzet áll elő. ha egy ember szavazata 25-41 támogatással esetleg előnytelen döntést is eredményezhet?
Előző kérdésemre köszönöm a választ.
Előzmény: Kharmiene1 (172)