olvasofiu Creative Commons License 2009.07.05 0 0 171
A lejárt hitelességű vízórákkal kapcsolatban.
2008 májusában a 2007-ről szóló éves elszámoló közgyűlésen (nem szó szerint): A Vízművek megküldte azon tulajdonosok névsorát akiknek 2007-ben, vagy már korábban (!jó pár volt!) lejárt a hitelesítése. (Ez a közös képviselet 2005 óta van).A faliújságon megtekinthető a névsor, és mindenki aki rajta szerepel cseréltesse le a lejárt vízóráját.
2009 május éves elszámoló közgyűlés (nem szó szerint): Van aki egész évben (2008-ban) nem cseréltette le a vízóráját, (meg újak is vannak gondolom), ezért ez évtől mint nem vízórás más közös költséget fizet, mint a hitelesített vízóra tulajok, mind addig míg nem jelenti vagy igazolja a cserét.
Kérdésem volt a közgyűlésen, ha egyszer egy vízóra nem hitelesített, akkor nem vízórás az illető, akkor már előző évben is nem vízórás volt, miért nem szedtek tőle más összeget? (amikor ez már korábban gyakorlat volt?) Lásd mérésügyi törvényt, meddig vízóra egy vízóra!
A társ.ház szmsz-e tartalmazza 1998 óta kinek, hogyan kell fizetni elvileg, és a közös vízfogyasztás fogalmát, és elszámolás módját.
Mi van ilyenkor?