Majd legközelebb lehet kipróbáljuk, csak sajnos valószínű legközelebb már 1 év múlva lesz. A barack és szilvafa még kicsi, hogy normális mennyiséget tudjon adni.
Nem tudom mennyit veszítettünk azzal, hogy abbahagytuk ott a lepárlást, mikor 55°-os volt az utolsó 2dl. De ahogy írtam, ízvilágában teljesen jellegtelen volt az első 2l-hez, aminek az átlag foka volt 77.
Most már így felhígítva egyáltalán nem bánom. Emlékszem még, egyszer egy - két éve hallottam egy olyan hírt, hogy valamilyen pálinka lovagrend főzött 900l körüli cefréből 45-50l pálinkát. Már nem emlékszem arra, hogy mi volt a hírben a lényeg, lehet valami rekord volt. Ebből számoltam ki, hogy kb 1/20-ad volt az arány. Ők meg azért már csak tudnak főzni. Mos tnekem is 60-70l cefréből lett kb 3,5l. Szóval örülök:)
Ráadásul már így "sokkos" állapotban is egész finom. Reméljük később ez már csak fokozódik.
Ágyasról én is hallottam olyat, hogy egy sz-r pálinkából is lehet egész jót csinálni egy kis ággyal. De szerintem nem baj,ha egy jó pálinkába teszünk aszalt gyümölcsöt. Más lesz tőle, más világ. Kipróbálom most ezt is, ha már egyszer aszalóhoz jutottam, és kb 1 hetem ráment az aszalásra.