Dain Bramaged Creative Commons License 2009.06.26 0 0 52

Jó hír:

 

"Húsz százalék áfát kell megfizetnie annak, aki a lakóingatlan-vásárlásról szóló szerződését július elseje előtt a földhivatalhoz benyújtja - hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) pénteki közleményében.

 

A közleményben kiemelik: amennyiben az Országgyűlés hétfőn elfogadja a jövő évi adótörvény javaslatokat, úgy hatályba léphet az a módosítás is, amely a lakóingatlanok értékesítésénél - meghatározott feltételekkel - lehetővé teszi a már megkötött, és a földhivatalhoz benyújtott szerződések esetében június 30-át követően is a jelenlegi 20 százalékos áfakulcs alkalmazását.

Ennek alapja, hogy az Országgyűlés 2009. június 22-i ülésén támogatta az erről szóló módosító indítványt. A 2009. június 30-ig a földhivatalhoz benyújtott adásvételi szerződések esetén (ideértve a tulajdonjog fenntartással kötött adásvételt is), tehát a teljes ellenérték 20 százalékkal adózik, még abban az esetben is, ha a tulajdonjog bejegyzése nem történt meg. A módosító indítvány kapcsán a végleges döntést az Országgyűlés 2009. június 29-én hozza meg. "

Regisztráljon oldalunkon, és nyerjen 500 000 Ft értékű lakberendezési utalványt!