Émile Creative Commons License 2009.06.21 0 0 128

A szöveg  :

Üdv a hozzáértöknek !
Ha már nyitva és közel ez a topik ide beírok.
Tehát az esetem : van egy folyamatosan kiadott kislakás. 30 m2, kertváros.
Elment egy bérlő, most éppen felújítás alatt van.
A napokban jelentkezett egy érdeklődő, pont testre szabott lenne neki a lakás. Meg is tetszett neki  – azonnal kivette volna. Mondom ne kapkodjuk el  – egy esetleges foglalós kostrukcoió szóba jöhet. Először nem tudta mi a foglaló  – keverte a kaucióval. Nagyjából bemutattam neki a lakást és egy 5000 ft-os foglalóban megegyeztünk, amit azonnal ki is fizetett. Mondom a fő feltételeket azért rögzítsük. Végül egy régi szerződés hátoldalára ráírtam az átvételi elismervényt, ill. hogy a leendő szerződés alapját fő vonalakban a korábbi szerződés adja ( nem egy az egyben ). A pénz átvétele után, aztán jöttek az újabb meglepetések -
neki is, nekem is.
Neki, hogy nincs kábeltv, meg nem jó a fürdőszoba burkolata és egyéb aparóságok. Nekem ,hogy dohányzik meg már bizonyos átalakításokat tenne.
. A felújítás kb. 3 hét, az illető hozná a bútorait már egy hét múlva, mondja, hogy ő elhelyezi a kész szobában. Szóval elbeszéltünk egymás mellett.
Elment, hogy majd jelentkezik. Most a Balatonon burkol, nyilván ezért nem tetszett a fürdő burkolata.

Közben elhatároztam : bútorait stb. csak a szerződés életbe lépése után hozhatja. A bibi az, hogy még nincs kész a szerződés.
Kérdésem : lehet e kihátrálni ebből.
Nyilván ha én mondom ki, hogy nem kell, nekem kell duplán visszafizetni az összeget, ha ő akkor nem kapja vissza. Még van egy fogodzkodóm – ráírtam a papírra : szerződéskötés legkésőbb jún 28.
ebből kifuthat. Nem ért a szerződéskötéshez .
Na mindegy, el hübele balázskodtuk.
Végül az 5000ft nem nagy összeg, de feleslegesen nem akarom kidobni.

A műhiba azért keletkezett  – nem volt nálam egy normál szerződés tervezet.

Végül nem  kellett kihátrálni.

Jött az ürge egy hét után azzal a szöveggel, hogy külföldre megy dolgozni, nem bérel.

Visszadtam a pénzét  igaz nem járt volna neki.

Jobb a békesség  !

Előzmény: Émile (127)