ati86 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 321
Szia!
Igen. Az egész úgy kezdődött, hogy Pamela megtudta Mark orvosától, Jerry Kendersontól, hogy Mark halálos beteg, s már csak hónapjai vannak hátra. Mark már nagyban készülődött az esküvőre Pammal. Pamela csak a betegsége miatti kötelességtudatából ment volna Markhoz feleségül. Egyszer Katherine meglehetősen illuminált állapotban azonban kifecsegte Pamela és Jerry titkát Markot illetően. Mark ezután gyanút fogott, noha Katherine nem mondott el mindent. Felkereste orvosát, aki megerősítette a rossz hírt. Mark ezután belátta, nem kényszerítheti Pamelát egy ilyen házasságra, ezért inkább elhagyta az egyik együtt töltött éjszaka után. Másnapra már nem volt Dallasban, s Pam-et telefonon értesítették arról, hogy Mark gépe lezuhant a tenger fölött.
Pamela természetesen összeomlott, pláne azért is, hogy volt férje, Bobby és első nagy szerelme Jenna ismét közel kerültek egymáshoz. Ha az álomévadot nem vesszük számításba (ami most megy 8. évad), Mark tényleg meghalt. Nos, a 7. évad felétől különös dolgok történnek. Pamela Mark autóját találja a Barnes-Wentworth cég előtt. Lovait, istállóit ugyanolyan állapotban hagyták, ahogyan meghalt, nem adták el. Mondták, hogy valakinek kell majd, aki még visszatér. Mark Graison nevében egy virágcsokrot kap Pamela. Innentől kezd el megszállottan nyomozni Mark után. Sem a testvére, Cliff, sem a Ewingok nem értik az asszonyt, s csupán felesleges kutatásnak gondolják az egészet. Cliffnek mindenesetre jól jön: míg Pamela elhunyt kedvesét keresi, távol tarthatja Bobbytól. De Jockeynak is érdeke fűződik ahhoz, hogy minél tovább keresse Markot. Bobbytól akarja távol tartani Pamelát, akinek az érzelmei Jenna iránt nem állnak túlságosan biztonságos talajon. Pamelát Mark felkutatásában senki nem tudja meggátolni, és többen is jelentkeznek, hogy látták a férfit, s a Karib-térségben kezelteti magát, mert rájött, rálelhet a gyógymódra, amit máshol nem ismertek. Kiderül azonban, hogy az utak nagy részét Jockey bácsi finanszírozta, s lefizetett mindenkit, hogy elhitessék vele, Mark él.
Később Jockey ezen akciója kiderül, s egy óriási pofont kap Pamelától, amiért a hülyét járatta vele, s beutazta a fél világot Markért.
Az utolsó, hong-kongi útjához a már megenyhült és lehiggadt Samantha is csatlakozik, s őszintén reméli, hogy Pamela rátalál szerelmére. Ezt az akciót már nem Jockey bácsi finanszírozza, itt már nincs vesztegetés. Eljutnak egy hong-kongi kórházba, ahol egy fekvő embert talál, aki megtévesztésig hasonlít hátulról Markra, majd mikor megfordult, s kiderült, hogy nem ő volt, Pamela sírógöcs közepette kiszalad a kórházból.
A fekvő Mark-imposztort is lefizették, azonban ez a személy egy titokzatos ember. Mikor elhagyják a várost Samantháék, csak ennyit mond a telefonban a bérenc: Most szállt fel a gépe!
A kérdést nyitva hagyták ezzel. Aztán jönnek a dallasi sztorik, s miután "meghal" Bobby, az álomévadban visszatér. Eleinte csak figyelteti Pamelát, a rendezés is csak sejtet. Autóval követik, majd mikor Pamelát már a Bobby elvesztése miatti idegösszeomlás környékezi, megjelenik Mark, s a nő ájultan borul a férfi mellkasára.
Előzmény: Törölt nick (320)